Spektakularan nastup grupe UV Dance na otvaranju 8.FSFF u Domu omladine!

Spektakularan nastup grupe “UV Dance Serbia”, koja se plasirala u polufinale najvećeg šou programa na ovim prostorima “Ja imam talenat“, zakazan je za otvaranje 8. Festivala srpskog filma fantastike, 16. oktobra, u 19 časova, u Domu omladine Beograda. Publiku očekuje nesvakidašnja kombinacija stilova plesa koje igrači izvode u električnim, neonskim kostimima, a koji će sve gledaoce ostaviti “bez daha“.

“Naša grupa Akrobatski ansambl postoji već godinama i pod tim nazivom smo nastupali na mnogim manifestacijama i reklamama, međutim kad smo se prijavili za Talenat hteli smo da izađemo sa nečim novim, nečim što nijedna plesna grupa nije radila ne samo u Srbiji, već i u regionu. Tada smo primenili UV Dance tehniku, došli do polufinala takmičenja i osvojili publiku koja nas je tako i prozvala, što smo mi prihvatili sa zadovoljstvom i sada nosimo naziv UV Dance Serbia“, o počecima grupe govori Milenko Vujić, koreograf.

Plesači isključivo nastupaju u mraku, mladići nose crne kostime i ne vide se na sceni, ali pomažu devojkama koje nose bele i jedine se vide na sceni kako izvode pokrete koji se publici čine nestvarnim.
“Počeli smo sa UV, ali sada prelazimo na led i neonsku tehniku, što je sada novo u svetu i najatraktivnije kada je u pitanju ovakva vrsta plesa, pogotovo što imamo plesače svih profila u ansamblu, koji broji oko 20 članova. Kostimi su jako teški za pravljenje i održavanje, kao i za uklapanje u koreografije, ali uspevamo. Vežbamo tri puta nedeljno, treninzi traju po dva i po sata, a igrači su u dobroj kondiciji i formi.Tek ćete videti i čuti za UV dance, naše vreme tek dolazi“, najavljuje Vujić.

Pored Milenka, koji je glavni koreograf, u stvaranju novih performansa učestvuju i ostali igrači. Trude se da za svaki nastup spreme nešto novo, pa tako za otvaranje Festivala srpskog filma fanstastike najavljuju program u skladu sa temom festivala.

“Za FSFF smo spremili koreografiju koju do sada nismo nigde izveli, dakle biće to potpuno premijeran program. Mogu da otkrijem samo da će svemirski brod sleteti na planetu Zemlju! Biće to kombinacija nekoliko stilova, elektrike, šou densa, akrobatskih elemenata i plesa.Volimo ovaj festival, jer da nemamo dobro mišljenje o njemu, ne bismo ni prihvatili poziv“, naglašava Vujić.

Svi igrači moraju da ispune određene uslove kako bi bili deo plesne trupe – visina, težina, kondicija, snaga. Jedna od članica je i Aleksandra Tasić, koja već nekoliko godina natupa sa ovom plesnom trupom.
“UV densom se bavim već tri godine. Učestvovanje u grupi je za mene izuzetno zanimljivo iskustvo jer smatram da većina plesnih grupa ne funkcioniše kao mi – mi smo jedna velika plesna porodica. Pored nastupa i treninga čujemo se i družimo i privatno. Sve doživljavamo kao neku vrstu oaze, u kojoj zaboravljamo na sve probleme koji nas okružuju“, ističe Aleksandra.

Festival srpskog filma fantastike će trajati do 19. oktobra u Domu omladine Beograda, a tokom prvog dana festivala, osim nastupa grupe “UV Dance”, publika će imati priliku da vidi projekcije domaćih i inostranih filmova fantastike, kao i takmičarski deo programa.

Cena dnevne ulaznice je 150 dinara, dok je program poslednjeg dana FSFF besplatan!

Više o festivalu na:

http://www.art-anima.com/fsff/

https://www.facebook.com/festivalsrpskogfilmafantastike

https://www.facebook.com/events/1407162072846848/

https://www.domomladine.org/filmovi/8-festival-srpskog-filma-fantastike/ 

 


Komentari