Smart City Festival 2018. Smart City Festival 2018.

Posetite Smart City Festival u Domu omladine: Beograd postaje regionalni hab za pametne gradove od 19-21. oktobra!

Smart City Festival 2018 (#SCF2018) održaće se u Domu omladine Beograda od 19. do 21. oktobra u organizaciji Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu uz podršku 50 regionalnih i međunarodnih partnera.

Na Smart City Festivalu od 19. do 21. oktobra očekuje vas preko 80 vodećih aktera na polju urbanog razvoja, tehnologije, politike, akademije i biznisa iz celog regiona i sveta.

Ovog oktobra, Dom omladine postaje mesto susreta profesionalaca za urbane inovacije i digitalnu transformaciju jer organizatori najavljuju da će tokom tri dana kroz festival proći preko 2000 posetilaca.

Kao posetioci festivala, imaćete priliku da saznate više o najboljim praksama na polju pametnih gradova u Beču, Pragu, Berlinu, Tel Avivu, Johanesburgu, Meksiko Sitiju, Londonu, Ljubljani i Zagrebu, ali i u više lokalnih zajednica u Srbiji.

Registracija za festival uveliko traje tako da je neophodno da se prijavite ovde i osigurate sebi mesto za sesije kojima ćete prisustvovati.

Učešće na svim programima festivala je besplatno, ali će gosti biti obavešteni da li je njihova prijava prihvaćena na osnovu datuma prijave i motivacije istaknute u prijavi.

Preko 50 sati vrhunskog programa na engleskom jeziku u Domu omladine Beograda su razlog da upišete 19-21. oktobar u svoju agendu.

Konferencijski program tematski je podeljen tako da se u petak najviše bavimo temama pametnih gradova iz ugla institucija države i lokalnih samouprava, ali i primerima dobre prakse iz 10 gradova sveta.

U subotu, 20. oktobra, veći fokus je stavljen na kompanije i smart cities trendove iz ugla biznisa. Stoga, liderske tehnološke i telekomunikacione kompanije iz regiona će prikazati kako primenjuju IoT rešenja na različitim tržištima, kuda idu inovacije s obzirom na dolazeću 5G mrežu i automatizaciju poslovanja, kao i gde leži šansa za srpske startape u sferi IoT-a i pametnih gradova.

Za nedelju, 21. oktobar, očekuju nas teme od značaja za našu zajednicu i porodice. Razgovaraćemo sa liderima iz neprofitnih organizacija o bezbednosti naših podataka u eri pametnih gradova; o tome kako uključiti više žena u tehnološke kompanije; kao i kako obezbediti obrazovanje za naše najmlađe tako da uspeju u zanimanjima budućnosti: programiranju, robotici, dizajnu, bioinformatici, itd.

Sem glavnog konferencijskog programa na Smart City Festivalu neće izostati ni ovog puta voljeni format Fuck-up Nights gde ćemo saznati kako da neuspehe pretvorimo u buduće uspehe.

Očekuje nas i otvaranje Start JLM takmičenja sa partnerom Health Tech Lab i Ambasadom Izraela u Srbiji.

Navijaćemo za najbolje finaliste na takmičenju VIP IoT Challenge 2018, a sa najmlađima ćemo se družiti u Dečjem odeljku (Kids’ Corner-u) i stvarati bolju budućnost naših lokalnih zajednica za našu decu uz radionice robotike i Minecraft obrazovanja.

Ljudi koji oblikuju način funkcionisanja modernih gradova u našem regionu i širom sveta okupiće se u Beogradu jer žele da vas upoznaju i podele svoje inspirativne priče.

Na vama je samo da se prijavite već danas i da osigurate vaše mesto na Smart City Festival-u 2018. Vidimo se u Domu omladine Beograda od 19. do 21. oktobra.

 

 

Komentari