RED BULL MC BATTLE

Red Bull MC Battle je prvo dešavanje ovih razmera koje se organizuje u našoj državi. Reč je o turniru koji od prošlogodišnje premijere u Sarajevu uspešno okuplja mlade rep talente iz celog regiona. Ove godine ideja je proširena i na Zagreb, kao i na glavni grad Srbije gde će se 08. oktobra u Domu omladine, susresti 16 najboljih MC-va koji su izabrani od dobro poznate sudijske ekipe: Bane (Sunshine), Relja (V.I.P.) i Timbe (Bad Copy).

Na takmičenju, mladi MC-jevi će imati priliku da pokažu svoju veštinu repovanja i smišljanja tekstova na licu mesta. U borbi 1 na 1, takmičari će se boriti za titulu najboljeg srpskog fristajlera, odlazak na regionalno finale u Sarajevo i vredne nagrade. Domaćini večeri će biti Galeb i Mack Dames, dok će DJ podršku pružiti DJ Raid.

Cilj svakog MC-ja je da se istakne naspram drugih i uputi što duhovitije i jače prozivke svom protivniku, kojim bi pridobio podršku publike i impresionirao sudije. Naravno, bodovaće se i druge strane betla, sigurnost i ponašanje na bini, tok preko matrice (flow), povezanost i smisao linija, kao i veština samog rimovanja. Ono što će sudije sigurno sankcionisati, jeste bilo koji oblik vređanja na rasnoj, nacionalnoj i verskoj osnovi. Takav vid vređanja donosi diskvalifikaciju. Ukoliko sudije primete da je tekst unapred napisan, to će bitno uticati na krajnji ishod borbe.

Izazov neće biti ni malo lak, jer učesnike očekuju četiri runde takmičenja, gde će kvalitetniji MC iz duela ići do samog kraja. Najboljih pet takmičara iz Beograda, od kojih petog bira publika putem svojih glasova na sajtu www.redbull.rs, putuje u Sarajevo, gde će se 22. oktobra takmičiti protiv najboljih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
 

Više informacija o dešavanju možete pronaći na www.redbull.rs

Komentari