Radionica kreativne elektronike i Little Bits Jam session!

Ukoliko imate između 15 i 25 godina, maštoviti ste i volite muziku, priključite se radionici kreativne elektronike 24. 25. i  26. marta od 18 do 21 čas u Klubu Doma omladine Beograda! Radionica kreativne elektronike  obrađuje različite teme iz  oblasti elektronike i održava se na mesečnom nivou. Tema martovske radionice biće upoznavanje sa Little Bits modularnim sklopovima i njihovom primenom u muziciranju.

Učešće je BESPLATNO! Nikakavo predznanje nije potrebno za učešće u radionici. Prijave sa imenom, prezimenom i kontakt mejlom šaljite na radionice@domomladine.org sa naznakom “Radionica kreativne elektronike“. Broj mesta je ograničen na 10!

 

Little Bits, u saradnji sa Korgom, donosi nam modularni sintisajzer pomoću kog se mogu simulirati muzički instrumenti. Neki od osnovnih delova sintisajzera jesu: oscilator, sekvencer, efekti i izlazni zvučnik. Stvaranje muzike je vrlo jednostavno i nisu potrebni nikakvi dodatni alati. Naime, delovi sintisajzera se spajaju u mnoštvo različitih kombinacija i tako se proizvodi zvuk.
Ideja radionice je da se učesnici upoznaju sa osnovama zvuka i stvaranjem zvuka kroz improvizaciju. Krajnji produkt će biti zvučni zapis svih učesnika kreiran na instrumentima koje su sami napravili.

Plan rada:
Prvi dan ─ upoznavanje sa pojmom sinteze zvuka i sa komponentama Little Bits-a;
Drugi dan ─ osmišljavanje svog instrumenta, upoznavanje sa opštom idejom improvizacije, sklapanje instrumenta;
Treći dan ─ snimanje improvizacije.

 

Vukašin Stančević je student master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti – fotografija. Bavi se istraživanjem na polju kreativne fotografije, koju koristi za stvaranje grafika u tehnici digitalne štampe. Vukašin eksperimentiše na polju multimedijalne umetnosti, sa fokusom  na načine prevoda slike u zvuk. Učestvovao je na velikom broju radionica i izložbi (fotografije i grafike). Osnivač je nojz benda LOMZ, koji stvara muziku na ručno pravljenoj gitari, klavijaturama, iPod-u i u kompjuterskim programima. Za svaku pesmu kreira se i odgovarajući video materijal.

 

 

Komentari