BESPLATNE RADIONICE/Ciklus “Od ideje do filma”

Dom omladine Beograda, u skladu sa novom programskom politikom, intezivirao je svoje obrazovne programe namenjene mladima. Učenici osnovnih i srednjih škola i studenti, potpuno besplatno, biće u prilici da  učestvuju u brojnim radionicama i predavanjima na različite teme. PRIJAVA ZA RADIONICE JE OBAVEZNA PUTEM MEJLA radionice@domomladine.org. Maksimalan broj učesnika za ovu radionicu je 20.

Organizacija: Dom omladine Beograda u partnerstvu sa Medijskim edukativnim centrom.

Nedelja 9.02.
15-18 časova

Tema: Od ideje do stripa. Storibord
Osnov svakoga filma je ideja, kratka priča koja je osnov za budući film. Na ovoj radionici Igor i Milica će vam objasniti postupak pretvaranja teksta u scenario za kratki film kao i kako se pravi storibord, strip na osnovu kojeg se snima film.
Trajanje: 180 minuta
Uzrast: 13-18 godina
Predavači: Igor Gimboš i Milica Mihajlović
Sala: Tribinska (kutak)


Subota 22.02.
15-18 časova

Tema: Animacija – osnov filmskog jezika
Animacija je preteča filma. Postoji veliki broj primera starih više hiljada godina, pokušaja pećinskih ljudi da slikom predstave životinje u pokretu. Igor i Milica će vam objasniti osnovne elemente stvaranja animiranog filma kao i animaciju u boksu Erlinga Eriksona.
Trajanje: 180 minuta
Uzrast: 13-18 godina
Predavači: Igor Gimboš i Milica Mihajlović
Sala: Tribinska (kutak)

 

Nedelja 23.02.
15-18 časova

Tema: Kratki film

Kada imate dobru ideju, pripremili ste se i napravili scenario i storibord vreme je da snimite film. Na današnjoj radionici Igor i Milica će vam pomoći da snimite kratki, jednominutni film.
Trajanje: 180 minuta
Uzrast: 13-18 godina
Predavači: Igor Gimboš i Milica Mihajlović
Sala: Tribinska (kutak)

 

Medijski edukativni centar (MEC) je osnovan sa ciljem da okupi mlade i da na naučnoj i profesionalnoj osnovi istražuje i primenjuje uticaj filma, animacije, TV programa i novih (multi)medija na savremene oblike komunikacije, interkulturalni dijalog, volonterizam, neformalnu medijsko i informatičko obrazovanje, a u skladu sa principima dečijih i ljudskih prava, posebno prava na pristup informacijama, elektronsku demokratiju, prava na medijsko izražavanje, zaštitu i poštovanje kulturnih, nacionalnih i verskih različitosti, prava na učestvovanje u medijima i svaku drugu vrstu društvenog uključivanja. Medijska laboratorija je najvažniji deo MEC-a, mesto na kojem se mladi zainteresovani za film, animaciju, radio, medije… uče kako da preobrate svoje pasivno znanje o medijima u kreativni medijski izraz: kratki film, animaciju, radio ili TV reportažu…

Komentari