BESPLATNA RADIONICA KREATIVNE ELEKTRONIKE

Radionica kreativne elektronike obrađuje različite teme iz oblasti elektronike i održava se na mesečnom nivou. Tema u aprilu biće rad u Pure Data softveru za programiranje. Predavač: Vukašin Stančević. Prijave obavezne na radionice@domomladine.org sa naznakom ”za radionicu kreativne elektronike”.

U martu smo se igrali sa zvukom na radionici Little Bits, a nastavljamo u programu Pure Data, koji nas vodi dalje u svet elektronske obrade zvuka. Pure Data je objektni modularni programski jezik gde kao i kod Little Bits-a, spajanjem elemenata dolazimo do rezultata. Proizvod radionice trebalo bi da bude eksperimentalna muzička kompozicija.

Predznanje u programiranju ili elektronici nije neophodno.
Starsono ograničenje za učesnike ne postoji.
Broj učesnika ograničen na 12.

Vukašin Stančević je student master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti – fotografija. Bavi se istraživanjem na polju kreativne fotografije, koju koristi za stvaranje grafika u tehnici digitalne štampe. Vukašin eksperimentiše na polju multimedijalne umetnosti, sa folusom na načine prevoda slike u zvuk. Učestvovao je na velikom broju radionica i izložbi (fotografije i grafike). Osnivač je nojz benda LOMZ, koji stvara muziku na ručno pravljenoj gitari, klavijaturama, iPod-у i u kompjuterskim programima. Za svaku pesmu kreira i odgovarajuči video materijal.

Trajanje: 3 termina po 3 sata
Termini: 26.4. od 12 do 15č, 27.4. i 4.5. od 18č do 21č 
Mesto: Klub DOB-a

Komentari