Radionica specijalnih efekata “Horror show”

Radionica je namenjena zaljubljenicima u specijalne efekte, početnicima koji nemaju nikakva prethodna iskustva, kao i profesionalnim šminkerima i maskerima koji na ovaj način žele da se informišu, prošire svoje znanje i nauče da primenjuju materijale koji su standard u svetskoj kinematografiji. Studio Mad Squirrel i Composite Team obezbeđuju materijal za praktičan rad 10 polaznika, poželjno je da se zainteresovani do 11.09. prijave na telefon 3220-127, radnim danima 10-16h. Dobrodošli su i svi oni koji nisu stigli da se prijave a žele da prisustvuju. 

Program radionice obuhvata vajanje protetike u glini za jedan efekat (u zavisnosti od dogovora sa polaznicima), pravljenje kalupa za protetiku (rad sa gipsom i silikonom) i apliciranje protetike na modele(rad sa silikonom)i bojenje protetike.

Cilj radionice je se popularizuje ovaj vid primenjene umetnosti .

Radionica je besplatna, a realizuje se kao prateći program izlozbe fotografija “Horror Show” koja se otvara 7. septembra i traje do 30. septembra u galeriji Artget (Trg Republike 5).

Sendy Kumalakanta, rođen u Beogradu 09.06.1978. godine. Završio Srednju dizajnersku školu, odsek industrijski dizajn 1997. godine u Beogradu . Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna završio 2007. godine. Bavi se specijalnim efektima, korektivnom šminkom, izradom rekvizita, keramikom, vajarstvom, konceptualnim dizajnom.

Lana Rakanović: Rođena u Beogradu 20.04.1979 godine. Završila Arhitektonsku tehničku školu u Beogradu. Diplomirala na FPUiD na odseku za keramiku i staklo 2005. godine. Član radionice za specijalne efekte “Mad Squirell”. Član ULUPUDS-a od 2008 godine. Od 2008. godine radi u statusu slobodnog umetnika. Upisala 2011. godine MA studije “Cultural Policy and Management“, MA program, UNESKO chair-Univerzitet Umetnosti Beograd, Université Lumiere Lyon 2. Bavi se keramikom, vajarstvom, scenografijom, šminkom, specijalnimefektima .

Dobitnici su više nagrada i priznanja. Radili su na brojnim filmovima (“Chernobyl Diarys”, “Klip”,  “Hitna pomoć”, “Šišanje”, ”Vilenjakova priča”,”Čarlston za Ognjenku”, “Šejtanov ratnik”…) i pozorišnim predstavama (“Maza i Lunja”, ”Buđenje”, “Koračaj lagano”, “Šest plesova”, ”Maratonci trče počasni krug”, “U pola cene”, ”Sirano Deberžerak”…)

Komentari