Publika u petak bira najbolji ultra kratki film na Merlinka festivalu

U okviru ovogodišnjeg izdanja Merlinka festivala, u petak, 6. decembra, u Klubu Doma omladine Beograda održaće se revija kratkih filmova u sklopu koje će biti prikazano 39 filmskih naslova, a publika će glasati za najbolji ultra kratki film u trajanju do 5 minuta.

Prikazivanje prvog bloka kratkometražnih filmova počinje u 16.30 kada će biti prikazani kratkometražni naslovi iz svih delova sveta među kojima i filmovi Evrope iz Indije, Brazila, Čilea, Irana i drugih.

Istog dana od 19 sati uslediće projekcije ultra kratkih filmova, a publika će odlučiti koji će od 20 prikazanih odneti nagradu publike:
„Italija i ovo je voda“ (Austrija/Malta), „Zdravo, Meksiko“ (SAD),  „Jimbo“ (Kanada), „Slušaj“ (Velika Britanija), „Ljubav je ljubav“
(Italija), Mona (Nemačka), „Blesavo štene“ (Australija), „Kabine“ (USA), „Bolje je biti sa Francom“ (Španija), „Pravi identitet svilenih buba“ (Kuba), „Tišina je smrtonosna“ (Francuska), „Krokodil“ (Španija), „Anakonde“ (Meksiko), „Rođak John – Dolazak“ (SAD), „Dala“ (SAD), „Večera“ (Austrija), „Eden“ (Poljska), „Cenjena gospođo upravnice“ (Španija), „Zlatne perle“ (USA), „Muškarača“ (Španija).

Od 20.30 počinje naredni blok kratkometražnih projekcija, dok će poslednji segment kratkih filmova za ovo veče biti prikazan od 22.30.

Nagrada publike za najbolji ultra kratki film biće dodeljena u nedelju, 8. decembra na svečanoj ceremoniji zatvaranja.

Komentari