PRIVREDNI FORUM MLADIH 2015.

Udruženje Privredni forum mladih (PFM), pod pokroviteljstvom Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Univerziteta u Beogradu i Privredne komore Srbije, organizuje međunarodnu konferenciju “Privredni forum mladih 2015”, koja će se održati u periodu od 21. do 23. aprila 2015. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, Rektoratu Beogradskog univerziteta i Domu omladine Beograda. Dom omladine Beograda je podržao celokupnu organizaciju i manifestaciju u sklopu svoje besplatne Škole omladinskog preduzetništva za mlade.

 Program koji će se odvijati u Domu omladine Beograda predviđen je za treći dan konferencije, 23. april, a obuhvata prezentaciju preduzetništva, samopreduzetništva i aktivizma kod mladih (dr Aleksandar Gračanac, mr Gordana Grković, Darko Mandić), kao i održavanje dveju grupa interaktivnih radionica za firme i organizacije, partnere „Privrednog foruma mladih 2015“.

 

Cilj projekta “Privredni forum mladih 2015” je sprovođenje aktivnosti i programa koji će mladim ljudima omogućiti sticanje praktičnih znanja i kompetencija neophodnih za uključivanje u svet rada. Učesnici konferencije, predstavnici državnih institucija, akademske zajednice, privrede i studenata, baviće se na ovogodišnjem Forumu temama usklađivanja visokoobrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada, problema nezaposlenosti i sve veće emigracija mladih stručnjaka. Konferencija će biti organizovana u vidu okruglih stolova, panel-diskusija, predavanja i radionica, čiji će cilj biti osnaživanje sposobnosti studenata u sferama menadžmenta, samopreduzetništva i sl., kao i njihovo povezivanje sa privredom.

Komentari