Premijera predstave “THE WALL” Премијера представе "THE WALL"

Svoj 15. rođendan, Studio Centar će proslaviti premijerom pozorišne predstave „The Wall“, koja je inspirisan istoimenim albumom grupe Pink Floyd.

Ovaj pozorišni događaj, u kojem učestvuje više od 20 polaznika Studio Centra najrazličitijih uzrasta, govori o nemogućnosti zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano, usled globalne degradacije sistema vrednosti koji smo, ne tako davno, poznavali.

 

Odnosi roditelja i nastavnika prema deci, odrastanje uz nasilne i nemoralne sadržaje na medijima, kriminal, bolesti, novac, sebičluk i nedostatak osećaja empatije prema drugima, su samo neke od tema i pitanja, koja postavljamo kroz ovu predstavu. Svako dete je jedinstveno po nekoj svojoj sposobnosti i želji da bude drugačiji, ali u vremenu opšte uniformisanosti (i estetske i mentalne), bivaju ograničeni i prinuđeni da budu kao i svi ostali.
Kako ostati svoj, a prilagoditi se vremenu u kojem živiš?

Koncept i režija: Nenad Radović
Asistent režije: Nemanja Stanković
Dizajn: Ana Stefanović

Ulaznice po ceni od 500 dinara prodaju se na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online putem portala www.tickets.rs

 

 

***************************

Saradnja Studio Centra i Doma omladine Beograda, na polju zajedničke realizacije edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku, koja je započeta u maju 2017. godine pokazala se kao neophodna, jer je današnjim tinejdžerima, gotovo oduzeto pravo da se pozorišno obrazuju, jer je većina pozorišnih programa namenjena, ili deci, ili odraslima.

Edukacija tinejdžera, i njihovo uvođenje u kulturne institucije, kao i uključivanje u kulturni život, predstavlja veliku obavezu, ali i veliki izazov. Do početka pandemije u martu 2020. godine, predstave Studio Centra u Domu omladine Beograda, videlo je više od 10.000 posetilaca, pretežno tinejdžera, dok je prvi Angažman fest, koji je realizovan zajedničkim snagama privukao veliku pažnju , kako nastavnika i učenika, tako i starijih gledalaca, medija i stručne javnosti.

***************

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

 

Komentari