Premijera predstave “BUDUĆNOST PROČITANA U BETONU I KAMENU”

Koncept: Bojan Đorđev u saradnji sa: Selma Banich, Fernando Belfiore, Siniša Ilić, Damjan Kecojević, Ola Maciejewska, Katarina Popović, Manolis Tsipos. Izvode: Selma Banich, Bojan Đorđev, Damjan Kecojević i Ola Maciejewska.
Reprize: 26. januar u 21č  i  27. januar u 20č, Velika sala Doma omladine Beograda. Ulaz je besplatan, obavezna rezervacija na broj telefona: 064. 64.9.77.35 ili mejl dragana.jovovic@tkh-generator.net

Produkcija: Dragana Jovović, fotografije sa lokacija: Ivan Hrkaš, video montaža: Jelena Maksimović, zvuk videa: Jakov Munižaba, konsultacije za kostim: Maja Mirković, odnosi sa javnošću: Milica Ševarlić i Jelena Knežević; produkcija za Dom omladine Beograda: Marta Marković; tehnička realizacija: dizajn svetla Miloš Vasić, dizajn zvuka Ivan Ćopić, video operater Branko Banjanin.

U osvit Oktobarske revolucije 1917. godine, Vladimir Iljič Lenjin piše da jedini način na koji možemo ostati verni revoluciji jeste da je posmatramo kao umetnost. Sledeći ovu misao autori predstave ” Budućnost pročitana u betonu i kamenu”, istražuju i čitaju spomenike jugoslovenske Narodno Oslobodilačke Borbe istovremeno i kao tragove revolucije i koordinate za novo društvo. Budućnost pročitana u betonu i kamenu je pozorišna struktura, poziv na zamišljanje, posmatranje i dešifrovanje društva – i u svojoj konačnici, poziv na fizičko aktiviranje telesne inteligencije. Ova predstava je pogled u komunističku umetnost i politiku 20. veka, putovanje partizanskim šumama Jugoslavije, ekskurzija na Kozaru, Sutjesku i Kadinjaču, radna akcija izgradnje budućnosti kroz privremeno i nepredvidivo iskustvo pozorišta.

Produkcija: Teorija koja Hoda, DasArts; ko-produkcija: Dom omladine Beograda, Lokomotiva – Centar za nove inicijative u umetnosti i kulturi kroz Nomad Dance Academy i Life Long Burning.
Finansijska podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Evropska Unija – program Kultura

Komentari