Predstava za decu “VEŠTIČJA PAPAZJANIJA”

Režija: Boško Đorđević
Igraju glumci pozorišta “Boško Buha”Katarina Marković, Bojana Ordinačev, Nemanja Oliverić i Andrijana Tasić.

“Veštičja papazjanija” je predstava koja na duhovit način govori o dečjem strahu od ovih mitskih bića kojih smo se svi plašili, ili makar pribojavali, u nekom trenutku odrastanja. Ova večita tema se osvetljava i približava publici kroz kolažnu formu koja se sastoji iz nekoliko celina.

Scena radionice protiv straha od veštica, scena iz poznatih bajki čiji su glavni negativci veštice, i različitih TV formi (TV kuvar, telešop, intervju…).

Ono što predstavu čini još interesantnijom i duhovitijom je stalno rušenje pozorišnih konvencija i dekonstruisanje bajki kao žanra, odnosno „preskakanje četvrtog zida“, što deci približava i pojašnjava fenomen pozorišne igre. Sve to nas navodi da na osnovu predstave sebi postavljamo potpuno nova pitanja – ako je Veštica zla, nije više dovoljno da to samo konstatujemo, već se i pitamo zašto je tako, a pitamo se i da li je Snežana baš tako dobra i skromna kao što bajka kaže, zašto Princ uvek nailazi baš u pravom trenutku da svojim poljupcem probudi Uspavanu lepoticu, itd. …

Ova predstava odiše savremenim humorom i komičkim sredstvima koja su podjednako namenjena i deci i odraslima, koji će takođe na svoj način „iščitavati“ ovu priču.

TRAJANJE PREDSTAVE: 55 minuta

Komentari