Predstava: “Tri čekića (a o srpu i da ne govorimo)”

Predstava po motivima komada Deane Leskovar (Sare Koen), i u izvođenju mladih koji pohađaju školu glume, plesa i pevanja Lekart edukativnog centra & Edukativna radionica: Izazovi adolescenata
Organizacija: Lekart edukativni centar, Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta i Dom omladine Beograda
Cena ulaznice: 150 dinara

Koji su to izazovi adolescenata? Kroz predstavu “Tri čekica (a o srpu da i ne govorimo) i radionicu sa studentima Filozofskog fakulteta razgovaraćemo sa publikom 21. januara u 17č, sala Amerikana, Doma omladine Beograda.

Saradnja Lekart edukativnog centra, Centra za razvoj karijere Filozofskog fakulteta i Doma omladine Beograda na ovom projektu vaspitnog i edukativnog je karaktera gde putem predstave na tekst ” Tri čekića (a o srpu da i ne govorimo)” po motivima Deane Leskovar( Sara Koen) i edukativne radionice nakon predstave govorimo o prvim izazovima adolescenata.

Uzevši dramski tekst “ Tri čekića ( a o srpu i da ne govorimo ) bavili smo se problemima tinejdzera 60-ih godina proslog veka u Beogradu. Kakvi su njihovi problemi? Zbog čega? Kako i da li ih rešavaju? Uz sve to konstantno smo vukli paralelu sa današnjim tinejdzerima i njihovim problema i razlikama. Problemi su problemi, bili oni u komunizmu ili danas u eri otuđenosti i tehnologije. Strah od prvog poljupca je uvek isti.
To su takođe mladi sa margine društva, a kroz rad na predstavi glumci su imali priliku da budu u njihovoj koži i vide kako je to. Da ih razumeju. Brane. Osuđuju.
Značaj ove epohe za današnje mlade je bio da saznaju nedostupnost informacija i sadrzaja što je za njih na početku rada bilo nezamislivo.

Uz podršku Centra za razvoj karijere Filozofskog fakulteta , odnosno studenata odeljenja Pedagogija i Psihologija Filozofskog fakulteta, koji aktivno prate rad dece i mladih na predstavi govorićemo o podekstu predstave , likovima, iskustvima i izazovima na radionici pod nazivom ” Izazovi adolesenata”.
 
Udruženje kulturnih radnika „Artepunkt“, jedan od partnera projekta, pomoćiće da se projekat “Izazovi adolescenata” nastavi i nakon premijere u Domu omladine Beograda.

Komentari