Predstava: SVE JE TO ROCK’N’ROLL

Program edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju Dom omladine Beograda i Studio Centar.
Ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, veb i Fejsbuk stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

Priča smeštena u današnje vreme, obrađuje teme odrastanja, prelaska iz adolescentskog perioda u svet odraslih, teme društvenih i socijalnih razlika, odrastanja u vremenu visokih tehnologija i brzog načina života i postavlja večita pitanja: „ŠTA DALJE?“, „OTIĆI IZ ZEMLJE ILI NE?“, „KAKO SE DOKAZATI I OSTATI U POSLU ZA KOJI SE ŠKOLUJEŠ?“.

Grupa mladih ljudi, smeštena u tri međusobno povezane priče, traga za rešenjima svojih problema. Slušajući priče svojih roditelja kako su oni provodili mladost 80-tih godina, maštaju za tim, za njih, nestvarnim vremenima. Obzirom da vreme ne mogu da promene, ali sebe mogu, sticajem okolnosti zatiču se na koncertu KLASIČNIH OSAMDESETIH, gde kroz vanvremenske hitove velikana ex Yu rock scene shvataju koliko mogu sami za sebe da urade, donoseći velike i važne odluke.

 

S obzirom da se jugoslovenska rok scena 80-ih danas može podvesti pod kategoriju „KLASICI“, ceo repertoar uživo izvodi bend (vokal, violina, klavir, gitara, perkusije) u novim aranžmanima.

Jugoslovenska rok muzika 80-tih, mnogo je doprinela pravilnom i zdravom odrastanju mladih ljudi tog vremena. Arnažmane za sve numere potpisuju: Ljubica Damčević (vokal, violina), Katarina Ranković (vokal, klavir) i Aleksandar Radulović (vokal, perkusije).  

 

Ova pozorišna predstava namenjena je mladim ljudima od 13 godina pa naviše, ali tema, sama priča, a naročito muzički repertoar, bude pažnju odraslih, odnosno, nastavnika i roditelja.

 

Predstava “Sve je to Rock’n’Roll” biće odigrana u koncertnoj sali Amerikana, gde su svoje karijere započeli mnogi veliki bendovi 80-ih. Beć to sjajna prilika da se veliki hitovi tog vremena ponovo uživo izvodu, u aranžmanima jedne nove mlade generacije.

Tekst i režija: Nenad Radović
Scenski pokret: Dragana Šujak
Muzika i aranžmani: Katarina Ranković, Ljubica Damčević i Aleksandar Radulović
Produkcija: Studio Centar

 
MIRKO –  Aron Bugarski
ADAM – Lazar Tešić
SPID – Marko Miljković / Ljuban Marić
KATARINA – Katarina Ivanović
MARINA – Nađa Marjanović
JULIJANA – Andrijana Đorđević
TEA – Mila Miljković
ZORICA – Katarina Zorić
DANICA – Anka Aćimović
DEKI – Vasilije Krstić
MARTINA – Milica Terzić
VUKICA – Dijana Belošević
ZVONČICA – Ana Vučić
IVANA – Ljubica Damčević (vokal, violina)
SARA – Katarina Ranković (vokal, klavijature)
PERA – Aleksandar Radulović (vokal, perkusije)

 

 

Komentari