Predstava: SUPERHEROJI

Predstava Superheroji osvojila je prvo mesto na 31. Festivalu pozorišnih igara dece i mladih Beograda. Ulaz je slobodan!

Elektroteatar uz podršku Doma omladine Beograda predstavlja priču “Superheroji” po tekstu Najdžela Vilijamsa “Klasni neprijatelji”, u adaptaciji Ane Prodanović, profesorke srpskog jezika i književnosti u Elektrotehničkoj školi „Rade Končar”.

Tekst: Najdžel Vilijams „Klasni neprijatelji”
Adaptacija i režija: Ana Prodanović, profesorka srpskog jezika i književnosti u Elektrotehničkoj školi „Rade Končar”.  
Produkcija: Elektroteatar – Elektrotehničke škole „Rade Končar“
Izbor muzike i tehnička podrška: Aleksa Stamatović
Uloge:
Velimir Becin – Pegla
Nikolina Milanović – Maca
Darko Milivojević – Džoni
Luka Marinković – Filozof
Jelena Nerić – Tifani
Mateja Nešić – Brzi
Marko Janković – Šaban
Ivana Ivaniš – Lola
Marko Vukmirica – Mišel
Ivan Plavšić – Staklar
Marija Samardžija – Direktorka

Iako često svesni da se glas mladih ne čuje dovoljno glasno, ne možemo a da se ne zapitamo o čemu naša „budućnost” polemiše, šta im smeta, vide li jasno probleme i šta je rešenje često tužne svakodnevice.

Ovo nije obična priča, kratka je i jasna, za visprene čitače života. Priča mladih ljudi sa zrelim srcima, koji nisu spremni da ćute. Oni odgovaraju na svako pitanje koje im život surovo postavlja. Oni privlače pažnju na isti onaj način na koji je odvlače trivijalne ličnosti sa malih ekrana i požutelih novina.

Kroz komad koji vam predstavljaju na pozorišnim daskama učenici Elektrotehničke škole „Rade Končar“ uvlače vas u svoju „bajku“.

Komentari