Predstava: “Staklena menažerija”

Po tekstu Tenesi Vilijamsa
Režija: Ana Konstantinović
Dramaturg: Ana Đorđević
Scenografija i kostim: Kaća Todović Krković
Igraju: Danica Ristovski, Željko Maksimović, Katarina Dimitrijević i Miljan Prljeta

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 600 dinara.

 

“Staklena menažerija” je prva uspešna drama Tenesija Vilijamsa. Danas je vidimo u jednom novom izdanju, koje pokušava ne da je aktuelizuje, već da je ogoli do srži i vidi šta to tako živo kuca u njoj. Ova drama je ljubavna, porodična, psihološka, poetska, socijalna i mnogo više od toga. Ona govori o usamljenim ljudima koji žele da osmisle svoje živote i da opstanu. Udaja, posao, putovanje, novac, prošlost – sve su to iluzije koje ih održavaju u životu ali ih istovremeno od njega udaljavaju – udaljavaju ih od susreta sa drugim bićem.
Vilijams kaže da u pozorištu želi da vidi Istinu, a ne fotografsku kopiju stvarnosti. Tako i ova predstava traga za istinom. A ona je uvek drugačija, uvek živa i neuhvatljiva. Umetnički tim će pokušati da otkrije šta je to što i danas odzvanja u ovom klasičnom delu, ulazeći u koštac sa strahovima, strastima, usamljenošću, iluzijama i željom za ljubavlju. U intimnoj atmosferi pokušaće da dočaraju istinitost ovih usamljenih likova, kao i njihovu borbu za malo ljubavi i razumevanja.

Reditelj: Ana Konstantinović
Dramaturg i muzički saradnik: Ana Đorđević
Scenograf: Kaća Todović-Krković

Tom – Željko Maksimović
Amanda – Danica Ristovski
Lora – Katarina Dimitrijević
Džim – Miljan Prljeta

Trajanje: 1h 35’

 

 

Predstava „Staklena menažerija“ je deo projekta TENESI VILIJAMS – 100 GODINA POSLE kojim se obeležava stogodišnjica rođenja ovog velikog američkog dramskog pisca. Projekat je finansijski podržan od strane Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu i realizuje se u saradnji sa Američkim kutkom, Domom omladine Beograda, Muzejem pozorišne umetnosti Srbije i Bibliotekom Grada Beograda, a izvršni producent je organizacija Eho Animato.

 


Komentari