Predstava: ŠTA SE DOGODILO SA VUKOM?

Dom omladine Beograda i Američki kutak Beograd pozivaju vas na predstavu ”Šta se dogodilo sa vukom?” Dramskog studija Devete gimnazije ”Mihailo Petrović Alas”, koja je prvenstveno namenjena deci uzrasta do 14 godina, ali smo potpuno sigurni da će u njoj uživati svi uzrasti. Besplatne ulaznice preuzimaju se u Američkom kutku svakog radnog dana od 10:00 do 20:00 i subotom od 10:00 do 14:00. Broj ulaznica je ograničen!

Predstava “Šta se desilo sa vukom?” poznata je priča o Crvenkapi, ali ovog puta viđena iz drugačijeg ugla i savremenog vremena. Da li je vuk promenio ćud ili se svet oko njega izmenio,
glavna je tema ovog igrokaza. Šta je staro, a šta novo? Kako bi se malena Crvenkapa snašla u ovom našem svetu, učenici Devete gimnazije “Mihailo Petrović Alas” pokazaće kroz muziku,
ples i šalu svoja viđenja. Predstava je predviđena i za starije uzraste, jer je ova, već poznata tema poslužila za kritički osvrt vremena u kojem živimo.

Crvenkapa – Matea Maćešić

Vuk – Aleksa Marković

Detektivka Caca – Jelena Stamenović

Inspektor Sajla – Dušan Radujko

Dva p – Mirjana Rističević, Mina Sladić,

Novinarka – Mina Ilić

Kamerman – Ivana Krstić

Tonac – Irena Rebović

Drvoseča – Vuko Vukašinović

Baka –Tamara Janković

Raspevana Koza – Ksenija Vučković

Ptica – Lamija Ljajić

Veverica Veca – Jelena Jelenković

Sociološkinja – Katarina Grujić

Kostimi i maske – Irena Remović

Šminka – Jelena Bukarac

Scenografija i rekviziti – Milan Filipović, Ana Legeza, Đukić Bojana ,Andrijana Ninković i Jelena Čizmić,

Reklame – Lucija Marojević, Dragana Ribić, Katarina Lopičić, Ljubica Jakšić

Adaptacija teksta scenografija i režija – Profesor Dragana Petrović,

Tehnička podrška – Vuk Đurić, Mihajlo Jovanović

Dramski studio Devete gimnazije postoji već 6 godina i organizuje dečje predstave u okviru novogodišnjih praznika, kao i drame koje se izvode uglavnom u prolećnoj sezoni.
U užurbanom vremenu blage otuđenosti, studio Devete gimnazije pravi je primer da još uvek postoje mesta gde mladi mogu da iskažu svoju kreativnost i svoj talenat, kako na polju glume, režije, kostimografije, scenografije ili šminke, tako i u organizovanju kulturne manifestacije kakva je pozorišna predstava. Dramski studio je od svog nastanka pod vođstvom profesorke književnosti u Devetoj gimnaziji, Dragane Petrović, koja, kombinujući svoje iskustvo i inovacije mladih i kreativnih članova, ostvaruje najbolje rezultate. Njihove predstave izvođene su na scenama pozorišta u Kragujevcu, u okviru Festivala gimnazijskih pozorišnih trupa, zatim na sceni Doma kulture u Novom Beogradu, a uz nesebičnu pomoć Američkog kutka i Doma omladine Beograda i divnu saradnju sa njima predstave “Obična priča” i „Let iznad kukavičjeg gnezda“ prikazane su na Velikoj sceni ovog kulturnog centra. Uz prepunu salu i divnu atmosferu Dramski studio je pokazao da i dalje postoje mladi ljudi koji su spremni da predano rade, druže se i funkcionišu kao jedno zarad jedinstvenog cilja.

Komentari