Predstava “Šta se desilo sa vukom?”

Амерички кутак Београд и Дом омладине Beograda вас позивају на новогодишњу представу “Шта се десило са вуком?”. Представу реализује Драмски студио Девете гимназије “Михаило Петровић Алас”. Првенствено је намењена деци узраста до 14 година, али смо потпуно сигурни да ће у њој уживати сви узрасти.
Бесплатне улазнице преузимају се у Америчком кутку. Број улазница је ограничен!

Представа “Шта се десило са вуком?” позната је прича о Црвенкапи, али овог пута виђена из другачијег угла и савременог времена. Да ли је вук променио ћуд или се свет око њега изменио,
главна је тема овог игроказа. Шта је старо, а шта ново? Како би се малена Црвенкапа снашла у овом нашем свету, ученици Девете гимназије “Михаило Петровић Алас” показаће кроз музику,
плес и шалу своја виђења. Представа је предвиђена и за старије узрасте, јер је ова, већ позната тема послужила за критички осврт времена у којем живимо.

Црвенкапа – Матеа Маћешић

Вук – Алекса Марковић

Детективка Цаца – Јелена Стаменовић

Инспектор Сајла – Душан Радујко

Два п – Мирјана Ристичевић, Мина Сладић,

Новинарка – Мина Илић

Камерман – Ивана Крстић

Тонац – Ирена Ребовић

Дрвосеčа – Вуко Вукашиновић

Бака –Тамара Јанковић

Распевана Коза – Ксенија Вучковић

Птица – Ламија Љајић

Веверица Веца – Јелена Јеленковић

Социолошкиња – Катарина Грујић

Костими и маске – Ирена Ремовић

Шминка – Јелена Букарац

Сценографија и реквизити – Милан Филиповић, Ана Легеза, Ђукић Бојана ,Андријана Нинковић и Јелена Чизмић,

Рекламе – Луција Маројевић, Драгана Рибић, Катарина Лопичић, Љубица Јакшић

Адаптација текста сценографија и режија – Професор Драгана Петровић,

Техничка подршка – Вук Ђурић, Михајло Јовановић


Драмски студио Девете гимназије постоји већ 6 година и организује дечје представе у оквиру новогодишњих празника, као и драме које се изводе углавном у пролећној сезони.
У ужурбаном времену благе отуђености, студио Девете гимназије прави је пример да још увек постоје места где млади могу да искажу своју креативност и свој таленат, како на пољу глуме, режије, костимографије, сценографије или шминке, тако и у организовању културне манифестације каква је позоришна представа. Драмски студио је од свог настанка под вођством професорке књижевности у Деветој гимназији, Драгане Петровић, која, комбинујући своје искуство и иновације младих и креативних чланова, остварује најбоље резултате. Њихове представе извођене су на сценама позоришта у Крагујевцу, у оквиру Фестивала гимназијских позоришних трупа, затим на сцени Дома културе у Новом Београду, а уз несебичну помоћ Америчког кутка и Дома омладине Београда и дивну сарадњу са њима представe “Обична прича” и „Лет изнад кукавичјег гнезда“ приказане су на Великој сцени овог културног центра. Уз препуну салу и дивну атмосферу Драмски студио је показао да и даље постоје млади људи који су спремни да предано раде, друже се и функционишу као једно зарад јединственог циља.

Komentari