Predstava: ROMSKI KABARE

Tekst i scenario: Leana Vučković. Režija: Ana Đorđević, Leana Vučković. Stručni saradnici režije: Duško Kovačević i Predrag Bajčetić, Dragoljub Acković. ESMA – Leana Vučković

Romski kabare je komad koji otkriva ljude koji žive među nama, a posmatraju život iz sasvim drugačijeg ugla, sa svim lepotama i poteškoćama koje on donosi.

Komad koji se bavi temom koja nas prožima od kad egzistiramo, ali iz jednog ugla drugačije životne filozofije, drugačijih običaja, temperamenata, drugačijih psiholoških profila, kroz socijalnu politiku.

Pesme koje su infiltrirane u radnju, samo su neverbalni i najemotivniji trenutci sećanja, neostvarenih želja, i momenti kada romsko ponosno, prkosno, srce popušta pod teretom istine trenutka!
Zapravo pesme su ključni momenti komada, u kojima se kontra radnjom zapravo razrešava njen lik, kao i prava istina o njihovom odnosu!

Priče su sakupljane među romskim stanovništvom, a na istinitosti, tačnosti i preciznosti verskih rituala i običaja, radio je doc. prof. Dragoljub Acković, doktor nauka antropologije i etnologije, i predsednik udružunja Roma Srbije, kao i predsednik Romske televizije i radija!

Kompozitor i muzički producent: Nikola Matović
Dramatizacija: Duško Kovačević, Ivana-Cici-Dimić, Gorica Popović i Radomir Putnik
Kostim: Jelena Malešević
Svetlo: Nikola Matović
Scenografija: Sonja Jovanović  

Komentari