Predstava: OVO NIJE BAJKA

Program edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju Dom omladine Beograda i Studio Centar.
Ulaznice su u prodaji putem eFinity mreže i onlajn. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 800 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti. Zainteresovani za grupne popuste sve informacije mogu dobiti putem mejla studiocentar@gmail.com.

OVO NIJE BAJKA

Predstava o našem mraku, zasnovana na istinitom događaju

 

Tekst: Nenad Radović

Režija: Nenad Radović i Ivana Vuković

Izbor muzike: Nenad Radović

Igraju polaznici Studio Centra

Produkcija: Studio Centar 2022.

Preporučeni uzrast: 12+

 

Šta se desi kada mlada osoba dođe u situaciju, da zbog lošeg materijalnog stanja, bude maltretirana i odbačena od svojih vršnjaka? Kako se ona tada bori i nosi sa tim, kako reaguju roditelji, a kako sistem? Zašto su nasilnici uvek zaštićeni?

Predstava “Ovo nije bajka” se bavi problemom vršnjačkog nasilja do kojeg dolazi kada nova učenica u školi ne uspe da se nametne u novom okruženju zbog svoje tamnije puti i lošeg materijalnog stanja.

Zasnovano na istinitom događaju!

Tokom 2024. godine Dom omladine i Studio Centar zajedno će realizovati edukativni pozorišni program namenjen tinejdžerima. Dva puta mesečno publika – mladi, ali i njihovi roditelji, nastavnici i pedagozi, biće u u prilici da vidi predstave koje obrađuju aktuelne teme iz života tinejdžera: narkomanija, vršnjačko nasilje, marginalizovane grupe mladih, problemi odbacivanja, otuđenje, anoreksija… Istovremeno, kroz ovaj ciklus predstava, DOB i Studio Centar kreiraće platformu za razgovor o svemu onome što direktno utiče na život i sazrevanje tinejdžera.

Saradnja Doma omladine Beograda i Studio Centra donosi novi zamah u kulturnom životu Beograda, a predstave koje su rezultat ove sinergije obećavaju nezaboravno iskustvo za tinejdžere i širu publiku!

Komentari