Predstava: “NEKO JE UBIO LARU”

Izvodi Trupa JEIO („Joj evo ih ovi“), po tekstu i u režiji Enesa Sijarića.

U okviru programa POZORIŠTE PONEDELJKOM i gostovanja Kulturnog centra Novi Pazar. Ulaz je besplatan – predstava je poklon novopazaraca beograđanima, u sklopu akcije „50 poklona za 50 godina“, povodom 50 godina Doma omladine Beograda.

Predstava na satiričan način govori o neslaganjima unutar jedne aristokratske porodice, a ta neslaganja uzrok su brojnih nesporazuma koji otežavaju rešavanje ubistva balerine Lare. Predstava na visokom nivou kritikuje i rekonstruiše odnose u porodici, braku i društvu uopšte.

 

U predstavi igraju: Amar Ćorović, Azra Tutić, Nusein Škrijelj, Elmaza Šabanović, Draga Kostić, Ajša Crnovršanin, Melida Mustafić, Dženisa Pepić, Lejla Crnovršanin, Aldin Kavazović, Ema Muratović, Azra Kapetanović, Enes Sijarić, Sajma Ademović, Haris Vranjković, Lejla Bučan, Nedim Nezirović, Alen Ferizović, Petar Kostić.

Scenografiju i kostime uradila je Sibela Mustafa, za šminku je zadužena Selma Tutić, a za tehniku Dženan Totić, Sabina Ibrović, Anes Šaćirović.

 

„Joj evo ih ovi“ (JEIO) dramska je trupa iz Novog Pazara nastala 2008. godine. Njeni osnivači su Enes Lukač, tadašnji učenik trećeg razreda Gimnazije i Lejla Bučan, učenica drugog razreda Gimnazije, koji su u to vreme pohađali školu glume i govora u Novom Pazaru. Svoju strast i ljubav prema glumi želeli su da podele sa prijateljima iz škole i postali su gimnazijski brend, a naziv su dobili po rečenici koju su svi izgovarali kad bi ih videli zajedno Joj, evo ih ovi.  Trupa je sa različitim predstavama gostovala u regionu, i dobitnih je više teatarskih nagrada.

Komentari