Predstava: LAKU NOĆ I HVALA NA PAŽNJI

POZORIŠTE PONEDELjKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara.

Svi teatri su u punoj tranziciji – ne rade! Samo je “naš” teatar (onaj na sceni) privremeno privatizovan za potrebe predstave o novom vlasniku, Arčiju, bivšem kriminalcu, a sada biznismenu (ako ste pomislili da je to isto – nije, razlika je u odelu, kriminalci ponekad nose prugasta odela, a biznismeni nikada).

Tekst predstave će napisati sam Arči – iz glave, iako plaća pisca (koji nikad ne piše, i ne može ništa završiti jer nije ni počeo), tj. akademika, samo zbog imidža. Pisac – akademik spava i čeka inspiraciju, a kada je budan drži govore, nariče na sahranama i priprema nacionalni program. Tu su i dve glumice i jedna rediteljka koje su po automatizmu pruvatizacije preipale novom vlasniku, Arčiju. Ipak, Glen, rediteljka predstave koja nikad neće biti napisana uspeva da nagovori glumice, Gloriju i Fedru, da ubiju Arčija. Da li će one valjano izvesti svoj plan i kakvi obrti se sve mogu dogoditi ostaje da se vidi u ovoj savremenoj, aktuelnoj, smešnoj, inteligentnoj i od strane publike naročito prihvaćenoj predstavi.

 

Produkcija: Teatar Des
Autor dramskog teksta: Vidosav Stevanović
Režija: Davor Miladinović
Igraju: Milica Mališ – Fedra, Marina Grujić – Glorija, Milan Dimitrijević – Arči, Ana Radojčić – Glen, Miroslav Stojanović – Pisac

Pozorište TEATAR DES postoji dugi niz godina kao deo AKUDA ŠPANAC. Bavi se pozorišnom edukacijom, animacijom, produkcijom i difuzijom i stalno je repertoarsko pozorište na Novom Beogradu. Repertoar Teatra Des sadrži predstave za decu i odrasle, nagrađivane na brojnim festivalima amaterskih pozorišta i zapažene na mnogim gostovanjima.

Komentari