Predstava: JE L’ IMAŠ GRAM?

Program edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju Dom omladine Beograda i Studio Centar.
Ulaznice su u prodaji putem eFinity mreže i onlajn. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 800 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti. Zainteresovani za grupne popuste sve informacije mogu dobiti putem mejla studiocentar@gmail.com.

JE L’ IMAŠ GRAM? 

Po motivima knjige “Pitaj Alisu – Dnevnik jedne narkomanke”

Dramatizacija: Nenad Radović

Saradnik: Đorđe Kosić

Režija: Vasilije Krstić, Nađa Marjanović

Scenski pokret: Jovana Ikonić

Igraju polaznici Studio Centra

Produkcija: Angažman Fest / Studio Centar 2020

Preporučeni uzrast: 14+

Specifična i nesvakidašnja predstava, rađena po motivima knjige “Pitaj Alisu: Dnevnik jedne narkomanke”, govori o problemima zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kod mladih. Međutim, droga više nije problem nepoznatih i nesnađenih ljudi u mračnim haustorima. Akteri ove teške predstave pokušaće da daju odgovore na mnogobrojna pitanja koja nisu vezana isključivo za drogu – već i za živote mladih danas u širem smislu.

Tinejdžerka Alisa, dolazi u veliki grad kako bi nastavila školovanje. Tu upoznaje novo društvo koje će je dovesti do ivice života i smrti. Alisa je obična devojka, koja nema porodične probleme, živi sa roditeljima, koji su uspešni prosvetni i univerzitetski radnici. Ne odrasta u siromašnoj porodici, roditelji brinu o njoj, ali i pored svega suočava se sa rizikom koji je vodi direktno u smrt.

Predstava „Je l’ imaš gram?“ je autetntična, direktna i teška, nakon koje nijedan gledalac ne može da ostane ravnodušan. Ona govori o svim mračnim stranama noćnih izlazaka u današnjim vremenima.

 

Tokom 2024. godine Dom omladine i Studio Centar zajedno će realizovati edukativni pozorišni program namenjen tinejdžerima. Dva puta mesečno publika – mladi, ali i njihovi roditelji, nastavnici i pedagozi, biće u u prilici da vidi predstave koje obrađuju aktuelne teme iz života tinejdžera: narkomanija, vršnjačko nasilje, marginalizovane grupe mladih, problemi odbacivanja, otuđenje, anoreksija… Istovremeno, kroz ovaj ciklus predstava, DOB i Studio Centar kreiraće platformu za razgovor o svemu onome što direktno utiče na život i sazrevanje tinejdžera.

Saradnja Doma omladine Beograda i Studio Centra donosi novi zamah u kulturnom životu Beograda, a predstave koje su rezultat ove sinergije obećavaju nezaboravno iskustvo za tinejdžere i širu publiku!

Komentari