Predstava: ČIKAŠKE PERVERZIJE

Hit predstava “Čikaške perverzije” unapred je već rasprodata za sva izvođenja tokom aprila, a sledeća prilika za beogradsku publiku da je vidi biće 25. maja u Domu omladine Beograda. Za majska izvođenja u Domu omladine Beograda humorističke predstave u kojoj igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević ulaznica košta, kao i do sada, 1.000 dinara preko mreže Eventim.

“Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima”, objašnjava Gagi Jovanović.

Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

“Čikaške perverzije” su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek na jesen 2014. godine odlučio da ih ponovo vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.

“Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate ‘Čikaške perverzije’ ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo”, objašnjava Jovanović.

Kolika je potreba bila za “Perverzijama” pokazuje podatak da su u Domu omladine Beograda rasprodata izvođenja 18, 26. i 28. decembra, 19. januara, 13, 14, 15. i 16. februara, 28. i 30. marta, kao i 7, 9. i 19. aprila!

Čuveni srpski teniser Novak Đoković pojavio se na iznenađenje publike i javnosti kao specijalni gost-glumac “Čikaških perverzija” tokom izvođenja 16. februara u Domu omladine Beograda.

Komentari