Predstava: ČIKAŠKE PERVERZIJE

Organizacija: Agencija LONG PLAY i Dom omladine Beograda
Tekst: Dejvid Memet. Režija: Omer Abu El Ruba. Igraju: Dragan Jovanović,  Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević.
„Čikaške perverzije“ pre odlaska na zasluženu letnju pauzu biće izvedene pred beogradskom publikom još samo 20. juna u Domu omladine Beograda.

Posle deset godina pauze Dragan Gagi Jovanović ponovo je u decembru 2014.  oživeo “Perverzije” za fascinantan niz od 16 izvedbi u prepunom Domu omladine Beograda, i još nekolicinu podjednako uspešnih gostovanja u Novom Sadu, Pančevu, Inđiji…

Obnovljene “Čikaške perverzije” – sa Gagijem, Brankom Pujić, Olgom Odanović i Igorom Đorđevićem – samo u poslednjih pola godine u Srbiji gledalo je preko 10.000 posetilaca!
 
Prodaja ulaznica za “Perverzije”  20. juna  na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.
 
Cena ulaznice: 1000 dinara

 
 
“Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima”, objašnjava Gagi Jovanović.
 
Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.
 
Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.
 
“Čikaške perverzije” su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek na jesen 2014. godine odlučio da ih ponovo vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.
 
“Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate ‘Čikaške perverzije’ ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo”, objašnjava Jovanović.

Komentari