Predstava: 35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA

Program edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju Dom omladine Beograda i Studio Centar.
Ulaznice su u prodaji putem eFinity mreže i onlajn. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 800 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti. Zainteresovani za grupne popuste sve informacije mogu dobiti putem mejla studiocentar@gmail.com.

35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA

Po istoimenom romanu Jasminke Petrović

Dramatizacija: Đorđe Kosić

Režija: Nenad Radović, Ana Vučić

Izbor muzike: Nenad Radović

Igraju polaznici Studio Centra

Produkcija: Studio Centar 2024

Preporučeni uzrast: 12+

Predstava je zasnovana na istoimenoj knjizi Jasminke Petrović i govori o problemu ishrane i anoreksije među mladima, posebno devojkama.

Koliko je teško odupreti se modnim trendovima koji nam dolaze sa medija, posebno društvenih mreža u kojima se najčešće potencira fizički izgled mladih devojaka, koje sve to upijaju i stvaraju pogrešnu sliku o sebi i svom telu.

Jovana i Tara provode zimski raspust kod jedne vesele porodice u Grockoj. I dok okolna brda dremaju pod debelim snegom, a Dunav gleda svoja posla, u kući se odvija drama. Kad vaga pokaže pola kilograma više, neko nestaje iz kuće, neko dolazi do zapanjujućeg saznanja kopajući po Internetu, a jedna devojka se bori sa zmijom u stomaku. Negde pored Save, događa se nešto veoma slično, ali mnogo strašnije…

Junaci u predstavi su mladi ljudi, koji svojim postupcima tragaju, najpre za otkrivanjem problema, a potom i za rešavanjem istog. Pored glavne teme, odnosno problema ishrane, ova priča promoviše i vrednosti prijateljstva, porodičnog života, ali i osećaja empatije, koja tako mnogo nedostaje mladima, danas.

Predstava ima za cilj da edukuje i upozori mlade ljude, posebno devojčice, na stravične posledice koje nastaju odbijanjem uzimanja hrane, zarad želje da budu mršavije. Predstava je namenjena uzrastu od 12 i više godina i predstavlja najbolji način da današnji tinejdžeri, a i starija publika prepoznaju simptome ovog opakog i teškog poremećaja.

***********************************

Tokom 2024. godine Dom omladine i Studio Centar zajedno će realizovati edukativni pozorišni program namenjen tinejdžerima. Dva puta mesečno publika – mladi, ali i njihovi roditelji, nastavnici i pedagozi, biće u u prilici da vidi predstave koje obrađuju aktuelne teme iz života tinejdžera: narkomanija, vršnjačko nasilje, marginalizovane grupe mladih, problemi odbacivanja, otuđenje, anoreksija… Istovremeno, kroz ovaj ciklus predstava, DOB i Studio Centar kreiraće platformu za razgovor o svemu onome što direktno utiče na život i sazrevanje tinejdžera.

Saradnja Doma omladine Beograda i Studio Centra donosi novi zamah u kulturnom životu Beograda, a predstave koje su rezultat ove sinergije obećavaju nezaboravno iskustvo za tinejdžere i širu publiku!

Komentari