Interaktivna predstava: RASKRŠĆE

Režija: Vesna Popović

Igraju: Milica Petrović, Mina Matevska, Tea Danilović, Luka Simić, Nađa Čelić, Katarina Živković, Saša Jorović, Tatjana Stojković, Svetlana Stanić, Jana Vulović, Tamara Veljović, Nina Živković

Ulaz je slobodan!

Interaktivna predstava „Raskršće“ bavi se „slikom“ koju o sebi imaju mladi u adolescenciji, njihovim odnosom sa roditeljima i vršnjacima i problema koji nastaju u ovom periodu. Nastala je kroz seriju radionica sa beogradskim srednjoškolcima i bazirana je na ličnim pričama učesnika, koji su ujedno i glumci u predstavi. Predstava „Raskršće“ je originalna produkcija CEPORA – Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Opširnije:

Svi smo na raskršću. Svaki dan. Samo je pitanje da li to vidimo ili ne. Da li su koraci koje pravim takvi zato što ja želim da idem tim putem, ili pratim nekog drugog? Da li je moja glava stvarno moja? Da li biram „levo“ ili „desno“ da bi meni bilo bolje? Ili da bi udovoljio/la nekom drugom? Da li sam zadovoljan/na time gde sam i biram da ostanem u mestu, ili mi je potrebno da me neko pogura napred? Ili nazad. Ili gore. Ili dole. Ili…..

Kroz predstavu „Raskršće“ publika se upoznaje sa tri junaka i prati ključne životne događaje koji su doprineli razvoju različitih problema tokom adolescencije, kao i način na koji se sami junaci bore sa izazovima sa kojima se susreću. Nakon izvođenja, moderator uključuje publiku u pružanje podrške mladima na sceni.

Predstava je nastala u okviru projekta „Dramimo zajedno“ koji je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2017. godinu u okviru programa Superste.net. Javnom izvođenju je prethodilo izvođenje predstave u pet beogradskih srednjih škola, pred preko 500 srednjoškolaca.

Komentari