Betontanc & Umka.lv: “Show your face”

„Show your face!“ je multidisciplinarna predstava koja u sebi spaja muziku, ples, glumu i lutkarstvo. „Istorija nam neprestano pokazuje da je vrlo lako uništiti telo, ali s druge strane skriva od nas sve one savršene načine na koje se razara duša.”

LIMIT – Live Art Festival. Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 1000 dinara.

“Ko su ti ljudi bez lica koji su se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme? Ljudi, čiji je svaki pokret praćen od strane surovih egzekutora, koji za cilj imaju samo uništenje njihovih duša, kako bi ovaj naš svet bio lep i koristan, baš  kakav je danas za sve nas bitange koji smo još živi. Ova predstava neće ubosti nekog s leđa. Ova predstava je sudnji dan za sve nas koji smo sebi dopustili da zaboravimo.“

Slovenija/Letonija
Režija: Matjaž Pograjc
Autori i izvođači: Betontanc i Umka.lv (Primož Bezjak, Daša Doberšek, Branko Jordan, Andris Kalnozols, Marcis Lacis, Katarina Stegnar, Gints Širmelis-Širmanis)
Muzika : Silence in Ugis Vitins
Lutke i objekti: Barbara Stupica
Koreografija: Branko Potočan
Kostimi: Mateja Benedetti
Dizajn svetla: Tomaž Štrucl
Zvuk: Jure Vlahovič
Izvršna produkcija: Ira Cecić, Marija Pavlova
Menadžer: Maja Vižin
Produkcija: Bunker and New Theatre Institute of Latvia

„Ova energična i zadivljujuća predstava nam pokazuje koliko smo svi slični u našoj borbi za individualne slobode bez obzira na poreklo ili ideologiju… Istovremeno briljantna i zastrašujuća predstava… “K.D. Hopkins   „Chicago Theater beat“

BETONTANC je osnovao 1990. godine reditelj Matjaž Pograjc okupivši oko sebe ljude sličnih godina sa različitim iskustvima – muzičare, igrače, glumce, kostimografe i dizajnere scene … Danas je BETONTANC  jedna od  glavnih  senzacija slovenačkog plesnog teatra.

Umka.lv je letonska umetnička grupa nastala tokom 2004. godine, kada je nekoliko mladih glumaca i lutkara, koji su zajedno studirali, odlučila  da  stvori umetnički kolektiv  bez pravila i  bez kreativnih limita.

 

 

Komentari