Baletska predstava “Izbavi nas!” u izvođenju Baleta Magnifikat iz SAD

Humanitarna predstava namenjena projektu Savetovališta za trudnice „NISI SAMA“ Udruženja Centar ZA BEBE.

Ulaznice su u prodaji preko tickets.rs.

 

„Pod žarkim egipatskim suncem u senci piramida, porobljeni jevrejski narod vapi za izbaviteljem. Jedan čovek, Mojsije, usuđuje se da izazove faraona i povede svoj narod u slobodu…“

Koreografija: Jirži Sebastijan Voborski

Trajanje: 1 č 10 min

„Izbavi nas!“ (Deliver us!) je još jedna  uzbudljiva priča koju će nam, na svoj način, ispričati Balet Magnifikat (Ballet Magnificat), jedna od najčuvenijih, svetski priznatih baletskih trupa i škola sa sedištem u Džeksonu, u državi Misisipi.

Osnivač i umetnički direktor Baleta Magnifikat, Kejt Tibodu stupila je na međunarodnu baletsku scenu daleke 1982. godine, kada je nastupajući u baletu Sendi Peti „Mi ćemo ga videti“ (We Shall Behold Him), osvojila srebrnu medalju na II Međunarodnom baletskom takmičenju u SAD. Sa željom da podstakne socijalni angažman umetnika, 1986. godine  zajedno sa svojim suprugom Kitom Tibodom osniva Balet Magnifikat, a 1989. godine i Balet Magnifikat baletsku školu u koju su uključeni baletski umetnici i pedagozi iz čitavog sveta koji imaju sličnu viziju.

Našoj publici Balet Magnifikat je poznat po izvanrednim predstavama „Licem k licu“, „Putovanje rasipnika“ i „Skriveno mesto“.

Gostovanje baletske grupe Balet Magnifikat u našoj zemlji biće humanitarnog karaktera, kao što je to bio slučaj i prilikom prošlih nastupa, kada su prikupljena znatna novčana sredstva za pomoć različitim ustanovama i u svrhu lečenja.

Sredstava koja budu sakupljena od prodaje karata prilikom gostovanja u Domu omladine u Beogradu biće preusmerena na projekat Savetovališta za trudnice NISI SAMA, koji udruženje Centar ZA BEBE sprovodi od 2018. godine.

Centar ZA BEBE je udružnje građana koje se od 2012. godine zalaže za promovisanje kulture života u Srbiji i kroz brojne projekte podstiče natalitet i rađanje u našoj zemlji.

Usluge besplatnog psihološkog savetovališta do sada je prošlo preko 2.000 žena i njihovih partnera, a rezultat je veliki broj rođenih beba.

Sredstva koja budu prikupljena tokom ovog humanitarnog događaja će biti usmerena na sledeću fazu projekta od juna 2023. godine.

Više informacija o Centru ZA BEBE i projektu NISI SAMA možete pročitati na njihovom zvaničnom sajtu.

 

Komentari