Balet Magnifikat: “SKRIVENO MESTO”

Poslednje nedelje aprila Beograd će imati veliku čast da ugosti čuvenu američku baletsku trupu „Balet Magnifikat!“ u jednoj humanoj akciji. Ova proslavljena američka trupa će 24. aprila u Domu omladine Beograda izvesti baletsku pretstavu „Skriveno mesto“, inspirisanu potresnom istinitom pričom iz nacističkog logora za vreme Drugog svetskog rata. Sav prihod od pristupačnih ulaznica (500 din), koje se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventima će biti doniran udruženju “Sve za osmeh“, koje se bavi problemima dece hroničnih bubrežnih bolesnika.

To su uglavnom ona deca koja su na programu hronične hemodijalize i deca sa transplantiranim bubregom.

Sutradan, 25. aprila slavni „Balet Magnifikat!“ će besplatno nastupati pred decom, i školarcima sa posebnim potrebama u Kulturnom centru Rakovica.

Spektakularna američka baletska trupa nastupa u Beogradu po prvi put u okviru svetske turneje.
Osnivač i umetnički direktor, Kathy Thibodeaux, stupila je na međunarodnu baletsku scenu daleke 1982. godine, kada je nastupajući u baletu Sendi Peti  “Mi ćemo ga videti“ (We Shall Behold Him), osvojila srebrnu medalju na II međunarodnom baletskom takmičenju u SAD. Sa željom za veću socijalnu angažovanost umetnika 1986. osniva Balet Magnifikat! i 1989. Balet Magnifikat! baletsku školu u koju su uključeni baletski umetnici i pedagozi iz čitavog sveta koji imaju sličnu viziju. Na turnejama svake godine Balet Magnifikat! ima više od 150 nastupa širom SAD i sveta. Balet Magnifikat! je nastupao u Kanadi, Portoriku, Hondurasu, Belizeu, Kostariki, Kolumbiji, Kajmanskim Ostrvima, Holandiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Grčkoj, Rusiji, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Makediniji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Izraelu, Filipinima, Južnoj Koreji, Singapuru, Hrvatskoj, Jermeniji, Keniji i JAR.

Za dodatne informacije o Balet Magnifikat-u! posetite www.balletmagnificat.com.

U organizaciji European Initiative, EUS, Udruženja Krugovi umetnosti, Doma omladine Beograda i KC Rakovice.
Karte u prodaji od 09. marta 2015. godine preko Eventim-a, i blagajne Doma omladine Beograda.

Linkovi:
http://www.balletmagnificat.com/
http://www.balletmagnificat.com/repertoire/hiding-place
http://www.balletmagnificat.com/repertoire/prodigals-journey
http://www.europeaninitiative.com/media/video

http://krugoviumetnosti.co.rs/projekti.html#

 

 

Komentari