POPUNJENA SVA MESTA NA RADIONICAMA RASPUSTA ZA DŽ! DOĐITE NA FILMOVE I ŽURKE!

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da su sva mesta za učešće na besplatnim radionicama u okviru manifestacije „Raspust za Dž“ popunjena. U Domu omladine Beograda ova manifestacija trajaće od 13. do 19. januara 2014.

Učenici i studenti iz Beograda i Srbije imaće priliku da steknu nova znanja i veštine iz brojnih oblasti kroz radionice filma, mjuzikla, pozorišne umetnosti, stripa i ilustracije, kreativnog pisanja, di džejinga i vi džejinga… Sve omladince koji se na vreme nisu prijavili za radionice pozivamo da prisustvuju besplatnim filmskim projekcijama i di džej muzičkim programima. Počevši od 14. januara organizovane su projekcije novijih animiranih (od 18 časova) i igranih (od 20 časova) filmskih ostvarenja. Žurke di džej i vi džej kolektiva Kišobran planirane za 18. januar od 22 časa i za 19. januar – matine od 18 časova.

 

„Brojnost učesnika obrazovnih programa Doma omladine Beograda, kako redovnih, tako i okviru Raspusta za Dž,  dokazuje da su mladi više nego zainteresovani za sticanje novih znanja i veština, posebno onih koje ne dobijaju u okviru svojih školskih i studijskih programa“, ističe v.d. direktora Doma omladine Beograda Marko Stojanović, i dodaje: „Radujemo se što su mladi Beograda i Srbije svima nama dokazali da nisu inertni ni lenji, da nisu nezainteresovani, već da im samo treba pružiti priliku da kažu i pokažu. Treba im omogućiti da stiču nova znanja, iskustva i veštine u oblicima prilagođenim 21. veku, novim tehnologijama, bez opterećenja na roditeljski budžet. Nakon raspusta, Dom omladine će u okviru redovnih obrazovnih aktivnosti nastaviti sa organizovanjem kreativnih, zanimljivih i korisnih predavanja i radionica, a uskoro će mladima u DOB-u na raspolaganju biti i savremeno opremljen Aj-ti (IT) kutak .“

 

Radionički programi „Raspusta za Dž“ realizuju se besplatno pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, dok su besplatne filmske projekcije organizovane pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu.

 

Poslednjeg dana „Raspusta za Dž“, 19. januara, polaznici radionica predstaviće svoj rad javnosti od 16 časova, kada će biti održane prezentacija polaznika mjuzikl radionice i pozorišne radionice, otvaranje izložbe polaznika škole stripa i ilustracije i prezentacija polaznika filmskih radionica.

 

 

RASPORED BESPLATNIH FILMSKIH PROJEKCIJA:

Utorak 14. januar

 

18-20 часова: Анимирани филм „Ледено доба 4“

Режија: Steve Martino, Mike Thurmeier

„Ледено доба 4: померање континената“ прати омиљену филмску тројку – Менија, Сида и Дијега, док се, након што катаклизма изазове раздвајање континената, упуштају у највећу авантуру до сада. Плутајући на леденом брегу, одвојени од остатка крда, њих тројица покушавају да се преко мора врате кући. Изазови пред њима су никада већи – морска створења, непознати нови свет, гусари. Скрета, који још увек јури свој жир, овога пута очекују авантуре у каквима се ниједна праисторијска веверица није нашла.

20-22 часова: Филм “Перси Џексон – Море чудовишта”

Режија: Thor Freudenthal

Улоге: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Jake Abel, Gina Carano, Melina Kanakaredes

Филм “Перси Џексон – море чудовишта” је адаптација бестселера писца Рика Риордана, наставак авантура младог полубога, Посејдоновог сина, на епском путовању остварења његове судбине. Свет богова сада је на рубу пропасти. Перси у друштву пријатеља креће на пут у Море чудовишта како би пронашао митско Златно руно и спасио свет. Пролазећи кроз воде Мора чудовишта, којих нема ни на једној мапи (људима познатим као Бермудски троугао), они се боре са застрашујућим бићима, зомбијима и врхунским злом!

 

Sreda 15. januar

18-20 časova: Animirani film „Rio“

Režija: Carlos Saldanha

Sinhronizovani animirani film od autora “Ledenog doba” (Ice Age) koji ovog puta predstavljaju priču o Plavku, papagaju koji ne može da leti, ali kreće u avanturu do najegzotičnijih mesta na planeti.

20-22 časova: Film „Rizična igra“

Uloge: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton, Anthony Mackie

Režija: Brad Furman

Verujući da je prevaren, Riči (Džastin Timberlejk) odlazi u Kostariku da se suoči sa onlajn kockarskim tajkunom Ajvanom Blokom (Ben Aflek). Riči je zaslepljen Blokovim obećanjem velikog bogatstva sve dok ne sazna uznemirujuću istinu o svom dobročinitelju. Kada FBI pokuša da ga primora da im pomogne u hvatanju Bloka, Riči je suočen s najvećom kockom dosad – pokušajem da nadmudri dve sile koje su se okomile na njega.

 

Četvrtak 16. januar

18-20 časova: Animirani film „Turbo“

Režija: David Soren

Turbo je običan baštenski puž koji ima neverovatan cilj: da postane svetski šampion u trkama. Reč “sporo” ne postoji u rečniku ovog upornog puža željnog avanture. Odlučan u ideji da se ubrza po svaku cenu, on stavlja svoje srce i kućicu na crtu kako bi dokazao da nijedan san nije preveliki i nijedan sanjar premali.

20-22 časova: Film „Mlađi referenti“

Režija: Shawn Levy

Uloge: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Will Ferrell, John Goodman

Nakon otkaza, dvojica muškaraca u četrdesetim godinama pokušavaju da uspeju kao stažisti u uspešnoj internet komaniji, gde se, bez imalo znanja o modernoj tehnologiji i trenodvima, takmiče sa upola mlađim ljudima. Hoće li uspeti da dokažu da nikada nije kasno da se potpuno promeniš?

 

Petak 17. januar

18-20 časova: Animirani film „Kruds“

Režija: Kirk De Micco, Chris Sanders

„Kruds“ je saga o porodici pećinskih ljudi, smeštena u fiktivnu praistorijsku eru. Nakon što pomeranje kontinenata izazove promenu sveta koji poznaju, ova neobična i neustrašiva porodica kreće na putovanje i osvajanje predivnih, ali ponekad i zastrašujućih novih predela.

20-22 časova: Film „S/Kidanje“

Scenario i režija: Kosta Đorđević

Uloge: Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Marko Janketić, Nebojša Glogovac, Nataša Janjić

Radnja filma “S/Kidanje” prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomičnih, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje prolaze, njihovi putevi se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, sve troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove. Skidanje je film o potrebi za ispunjenjem, bez obzira na posledice. Ovaj film je posvećen svim zaljubljenim osobama i svima koji su zbog toga neshvaćeni. ,,S/Kidanje” brani njihovo dostojanstvo. Do kraja. Uprkos svemu.

 

Subota 18. januar

18-20 časova: Animirani film „Čuvari tajnog kraljevstva“

Režija: Chris Wedge

Jedna tinejdžerka iznenada dospeva u tajni univerzum koji naseljavaju zabavni i jedinstveni junaci. Ona mora da udruži snage sa njima kako bi sačuvali njihov i naš svet.

20-22 časova: Film „Vulverin“

Režija: James Mangold

Uloge: Hugh Jackman, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova, Hiroyuki Sanada, Brian Tee

Zasnovana na kultnom stripu, ova epska avantura vodi Vulverina (Hju Džekmen), najpoznatijeg junaka iz Iks-men sveta, u savremeni Japan. U nepoznatom svetu Vulverin on se suočava sa svojim arhi-neprijateljem u bici na život i smrt koja će ga zauvek promeniti. Ranjiv po prvi put, Vulverin se suočava ne samo sa smrtonosnim samurajskim čelikom, već i sa samim sobom. Iz unutrašnje borbe protiv sopstvene besmrtnosti on izlazi moćniji nego ikada pre.

 

Komentari