Pobednici 11. Festivala srpskog filma fantastike

Projekcijom filma Čarlston za Ognjenku, u čast nedavno preminulog režisera Uroša Stojanovića, svečano je zatvoren 11.Festival srpskog filma fantastike.  

Žiri u sastavu Viktor Boulankin, osnivač ruskog festivala horor filma Drop; Pavle Zelić, pisac i scenarista i Nemanja Jovanov, snimatelj i pisac odlučio je da, u okviru domaće takmičarske selekcije, nagradu Koskar za najbolji film dodeli reditelju Matiji Milutinović za film Čuvar.

Koskara za najbolje vizuelne efekte dobila je Mirela Srebrić, autorka filma Equilibrium, dok je Koskara za najbolji scenario dobio Ivan Stančić za film Kris.

Nagradu Koskar za najbolji film iz regiona bivše Jugoslavije (bez Srbije) dobio je Ivan Ramadan iz Bosne i Hercegovine, za svoj film Aždaja.

Organizatori Festivala odlučili su da za najbolji strani film proglase francusko ostvarenje Crni medved rediteljskog dvojca Meril Fortuna-Rosi i Savijea Serona.

Publika je za najbolji film festivala izabrala film 2116 Janka Đurića.

Ovogidišnji Festival srpskog filma fantastike posetio je veliki broj kako domaćih, tako i stranih posetilaca.

11. Festival srpskog filma fantastike organizuje udruženje Mladi kadrovi iz Beograda u partnerstvu sa Domom omladine Beograda i Filmskim centrom Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Komentari