PLAVI PAS o SVETSKOM DANU ŽIVOTINJA

Pozivamo sve saradnike, partnere i prijatelje, da nam se pridruže 04. oktobra na tribini SVETSKI DAN ŽIVOTINJA i javno iznesu svoje stavove, poruke i saopštenja povodom Svetskog dana zaštite životinja. Takođe, otvoreni smo za nove ideje za naš program “Ljudi i životinje”, koji je za godinu dana pokrenuo niz tema vezanih za odgovorno vlasništvo, dobrobit životinja, programe edukacije, kao i tri velike akcije udomljavnja.
Pročitajte saopštenje Udruženja veterinara male prakse Srbije (Tim Plavog psa) povodom Svetskog dana životinja i naše tribine:

Povodom Svetskog dana životinja Tim Plavog psa želi da se zahvali Domu omladine na sjajnoj inicijativi i radu na dobrobiti životinja u toku protekle godine. Hvala što ste nas pozvali da Vam se priključimo i učestvojemo  u Vašim akcijama.

Naša je želja da nastavimo saradnju jer smatramo da je edukacija građanstva od presudnog značaja u preventivi mnogih problema u kojima je dobrobit životinja ugrožena. Edukacija dece i njihovih roditelja čini temelj odgovornog odnosa čitavog društva prema životinjama i pravilnom postupanju prema njima. Sa druge strane, obrazovanjem dece i odraslih sprečavaju se i mnoge neželjene situacije koje mogu nastati na relaciji ljudsko biće – životinja a koje mogu dovesti do loših posledica po psihičko ili fizičko zdravlje ljudskih bića.

Želja nam je da u Domu omladine organizujemo radionice za decu i njihove roditelje gde će oni zajedno, putem različitih aktivnosti prilagođenih uzrastu dece, moći da nauče mnogo toga o pravilnom ponašanju kako sa poznatim, tako i nepoznatim psima i o mnogim drugim važnim pitanjima vezanim za pse.

Srdačan pozdrav ispred Udruženja veterinara male prakse Srbije – Tim Plavog psa

Komentari