NOVA BESPLATNA RADIONICA U DOMU OMLADINE BEOGRADA: “ANONIMNI PESNICI”

Od aprila meseca Dom omladine Beograda, u sklopu svojih bogatih obrazovnih aktivnosti, pokreće novu, besplatnu radionicu namenjenu ljubiteljima poezije. Radionica nosi naziv “Anonimni pesnici” i namenjena je svim mladim ljudima zainteresovanim za pisanje poezije i promišljanje na temu poezije, koji do sada nisu objavljivali svoje pesme. Održavaće se od 5. aprila do juna 2014. godine (ukupno deset termina) u Domu omladine Beograda, subotom od 16 do 18 časova.

Broj učesnika je ograničen, a namenjena je uzrastu od 15 do 30 godina. Učešće u radionici je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 25. mart 2014.

 
Dom omladine Beograda poziva mlade koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju. Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentora, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati i učiti tehnici pisanja pesama.

Mentor radionice je Ognjenka Lakićević. Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je i rođena, objavila je dve zbirke poezije (‘Ispod stepeništa’, ‘Ulubljenja’), radi na trećoj, kao i na romanu koji će biti završen tokom 2014. godine. Ognjenka je pevačica grupe Autopark i autor većine tekstova pesama.

Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma u kome će zainteresovani kandidat obrazložiti zašto se prijavljuje, odnosno zašto bi voleo da bude deo ove radionice. Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu. Izabraćemo kandidate koji nam deluju najviše zainteresovano za rad i za koje smatramo da bi najviše dobili od ove radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad.

Komentari