MART – MESEC POZORIŠTA ZA MLADE!

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju uspešnu akciju prikazivanja pozorišnih predstava za tinejdžere.

Tokom marta meseca, pozorište će obeležiti tri svoja svetska dana: svetski dan pozorišta za decu i mlade (20.3.), svetski dan lutkarstva (21.3.)  i svetski dan pozorišta (27.3.). Tim povodom Studio Centar i Dom omladine Beograda organizuju pet edukativnih pozorišnih predstava za mladu publiku, a najgledanije će biti odigrane u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Tinejdžeri će 12. marta u Velikoj sali Doma omladine Beograda, moći da pogledaju predstavu “35 kalorija bez šećera”, rađenu po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, koja se bavi problemom ishrane i anoreksije kod mladih, a zatim 14. marta, još jednu predstavu rađenu po knjizi naše najčitanije spisateljice za mlade, ali ovoga puta u sali Amerikana  – “Rijaliti Škola”. Slede predstave: “Dnevnik Ane Frank” (18. mart u Velikoj sali), “Borilački klub” o vršnjačkom nasilju i huliganizmu, po motivima knjige Čaka Palahnjuka (20. mart u Sali Amerikana) i “Deca na internetu 2”, o zloupotrebi i zaštiti dece na internetu (21. mart u Velikoj sali). Sve predstave počinju u 20 časova.

Ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs. Za grupne i školske posete, obezbeđen je dodatni popust. Informacije i rezervacije ulaznica: 062 8075200 i studiocentar@gmail.com

 

Studio Centar i Dom omladine Beograda, treću sezonu za redom realizuju projekat edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere. U zajedničkoj organizaciji, odigrano je više blizu 50 predstava, uz posetu od oko 7.500 gledalaca – tinejdžera. Uzbudljiv i zanimljiv pozorišni program za mlade koncipiran je sa idejom da publika bude aktivni učesnik dešavanja na sceni, a nakon predstava često se organizuju i razgovor sa relevantnim gostima, o problemima i temama kojima se predstave bave. Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim programom žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade. U narednom periodu, Studio Centar i Dom omladine Beograda će proširiti svoje delovanje na ovom polju, pa je pored redovnog pozorišnog repertoara planirano i osnivanje prvog pozorišnog festival edukativnih pozorišnih predstava za mlade.

 

Komentari