Kulturni “Speed Date”

U okviru obeležavanja desetogodišnjeg jubileja, UNESKO katedra za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu i Dom omladine Beograda organizuju prvi u nizu “kulturni speed date”.  Kulturni speed date je događaj sa ciljem upoznavanja i ostvarivanja profesionalnih veza između već potvrđenih kulturnih radnika i studenata – budućih radnika i aktera u oblasti kulture.

U formi speed date-a učesnici će imati priliku da razmene profesionalna iskustva, uzajamno predlažu i diskutuju o novim idejama u ovoj oblasti, a sve to u cilju formiranja baze za ostvarivanje profesionalne saradnje u budućnosti i uspostavljanja čvršćih veza u oblasti kulture.
 
Pozivamo sve zainteresovane studente i kreativce završnih godina umetničkih i humanističkih fakulteta da nam u što kraćem roku pošalju prijave sa objašnjenjem zašto žele da učestvuju u ovom događaju. Svi studenti UNESKO katedre za kulturnu politiku i menadžment, studenti umetničkih i humanističkih fakulteta kao i svi oni koji se tako osećaju mogu da nam pošalju prijave za učešće.
 
Zainteresovani mogu da pošalju prijave na mail: culturalspeeddating@gmail.com  najkasnije do srede 26. marta u 23:59 č U prijavi je potrebno navesti:
Ime i prezime
Univerzitet, fakultet, studijski program
Kontakt telefon i email
U prijavi je takođe potrebno ukratko objasniti i ubediti nas zašto ste baš Vi idealan/a kandidat/kinja za kulturno speed date-ovanje (do 500 karaktera)!
 

Zašto kulturni speed date?
 
Verujemo da je ovakva metoda efikasnog i ciljanog upoznavanja značajna ne samo za budući razvoj karijere «početnika» u oblasti kulture već i da njihov entuzijazam, kreativnost i inovativnost mogu značajno doprineti održivom razvoju čitave profesije.
 
Kako izgleda kulturni speed date?
 
Učesnici speed date-a će biti podeljeni u dve grupe:
1. grupa (15 učesnika): studenti i studentkinje završnih godina različitih umetničkih i humanističkih fakulteta,
2. grupa (15 učesnika ): kulturni radnici i radnice, menadžeri i menadžerke (alumni UNESKO katedre za kulturnu politiku i menadžment)
Speed date-ovi će biti organizovani u formi dve sesije u trajanju od 15 x 2 min, odnosno 2 x 15 min:
 
Do kraja juna meseca biće organizovana još dva speed date događaja.
 
Kandidati će biti obavešteni do 29. marta o rezultatima selekcije.

Komentari