Zidić 2020. RESTART: Salsa Y Punto Zidić 2020. RESTART: Salsa Y Punto

Salsa y Punto je jedinstven internacionalni bend sastavljen od vrhunskih muzičara sa Kube i iz našeg regiona koji svira autentičnu mešavinu afro-latino muzičkih žanrova. Ova grupa, koja okuplja iskusne muzičare, počela je sa radom krajem 2007. godine u Beogradu.

Svojom atraktivnom pojavom i originalnom mešavinom ritmova veoma brzo su stekli naklonost publike u regionu Jugoistočne Evrope, u kojem je popularnost muzike sa latinoameričkog kontinenta poslednjih godina u uzlaznom trendu, pa su danas izuzetno popularna i tražena grupa u celom regionu. Na repertoaru benda su raznolike kompozicije (vokalne i instrumentalne) u ritmu salse, latin džeza, rumbe, merengea, ča-ča, bačate i tradicionalne kubanske muzike. Ovaj bend svoje nastupe uvek obogaćuje plesom i izuzetnom animacijom publike.

 

 

Salsa y Punto, bend koji je značajno uticao na popularnost salse i afro-kubanske muzike na ovim prostorima, čine:

Raul Pulido Sandoval – vokal, sitne perkusije
Jorge Enrique Rivera Legat – klavijature, prateći vokal
Roberto Justis Vinales – bongosi, prateći vokal
Juan Carlos Grasso – gitara, prateći vokal

 

U proteklih nekoliko godina imali su veliki broj koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Kataru, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Mađarskoj.

Bend Salsa y Punto je u junu 2013. godine objavio aktuelni album “Baila Conmigo” u izdanju Mascom Records-a.
Baila Conmigo – Pleši sa mnom simbolizuje spoj kultura, mentaliteta i pozitivne energije dva kontinenta i dve zemlje: Kube i Srbije. Gosti na albumu su Knez i Niggor.

Komentari