U PODNE ZA DECU – Koncerti klasične muzike od dece za decu!

Novogodišnji koncert u podne za decu
Učestvuju učenici Muzičke škole MOKRANJAC

Organizacija: Muzička škola MOKRANJAC i Dom omladine Beograda

Ova manifestacija jedinstvena je prilika u Srbiji da se klasična muzika približi najmlađima, računajući tu i one koji su se tek rodili! U nedostatku ovakvih programa za najmlađe koncerti „U podne za decu“ prilika su da se uvede nova forma kulture slobodnog vremena – najmlađi dobijaju koncert klasične muzike prilagođen tom uzrastu, dakle prostor u kome su dozvoljeni pevušenje i ples.

Prvi u nizu koncerata je Novogodišnji koncert u podne za decu. Trajanje predstave je 45 minuta, a sastavljena je pretežno od kraćih muzičkih kompozicija, dok je narator u ulozi pomoćnika Deda Mraza koji je u potrazi za instrumentom koji će probuditi uspavane irvase da bi najčuveniji deka mogao na vrema da podeli poklone. Na repertoaru su između ostalog dela Čajkovskog, Tarege, Vebstera i Božidara Trudića, a čarobni instrumeni su violina, flauta, gitara, truba, violončelo i frula. Muziku izvode učenici najastarije muzičke škole u Srbiji ‘’Mokranjac’’, dok im podršku daju polaznici dramskog studija Creative Potential – Talenat.  

Ulaznica za Novogodišnji koncert u podne je donacija udruženju ’’Zvončica’’ (pri Institutu za majku i dete), koje već 20 godina pomaže deci oboleloj od malignih bolesti, a visina priloga je po sopstvenom izboru.

DONATORSKI RAČUN – 205-25693-27 Komercijalna Banka AD Beograd

Zahvalnice za donaciju udruženju ”Zvončica” pomoću kojih će se ulaziti na Novogodišnji koncert u podne biće dostupne od petka, 14. decembra, svakog radnog dana od 18h-20h u Glavnom holu Doma omladine, a vikendom od 11-13h.

 
Novogodišnji koncert u podne za decu  23. decembra u 12h u Velikoj sali Doma omladine Beograda, organizuju Dom omladine Beograda i Muzička škola Mokranjac, a nosioci projekta i kreatori koncepta su Maša Vujošević, producent i Dejan Travica, profesor violončela i pomoćnik direktora MŠ Mokranjac.

Komentari