Storytelling: Carnival of Flesh / Nemesis / Tethyal

Cena ulaznice: 300 dinara

21:00-21:45 Nastup Tethyal
22:15-23:00 Nastup Nemesis
23:30-00:30 Nastup Carnival of Flesh

Biografije:

TETHYAL je novosadski post-metal ansambl nastao pre tri godine sa idejom da prati uzore kao što su Cult of Luna, Isis, Pelican i njima srodni orkestri. S vremenom su se u tom tematskom pravcu kretanja pojavili novi vetrovi koji su doveli do šarolikih začina u vidu doom, black, i sludge metala – pa su tako i sami članovi odbacili žanrovske etikete i rešili da ovu, nadasve ozbiljnu i tvrdu muziku sviraju na što neozbiljniji i zabavniji način. Tako danas sebe, pola u šali a pola u zbilji, nazivaju najveselijim depresivnim bendom na domaćoj sceni.

http://tethyal.bandcamp.com/

NEMESIS je jedini ženski melodic death metal bend u Srbiji. Nastao je krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Tokom prvog sastanka shvatile su da bi idealno rešenje bilo da u tom bendu sviraju samo devojke. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu.

U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“ koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama Living Dead People, Savages i Divine Retribution. Bendovi koji ih inspirišu su Arch Enemy, Death, Pantera, In Flames, Trivium i Kreator. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. veka, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

http://www.facebook.com/girldeathmetal/

Priča benda CARNIVAL OF FLESH počinje kasne 2002. godine kada su Dachaz i Dam rešili da preoblikuju srpsku black metal scenu zvukom koji hrabro gazi van granica tradicionalnog black metala. Ovaj nestandardni zvuk je neretko opisivan kao osvežavajuća mešavina teških gitarskih rifova i zapanjujućih simfonija. Potencijal ovog zvuka je bio prepoznat od strane brojnih lokalnih entuzijasta koji su želeli da recenziraju nezvanične snimke proba, čemu se kreativni duo protivio jer njihova vizija još uvek nije bila uspešno ispunjena.
Visoki kriterijumi, kao i česte promene postave, doveli su do zvaničnog raspada benda sredinom 2008.

Tokom 2014, Dachaz je odlučio da ponovo pokrene Carnival of Flesh, ali ovoga puta kao studijski projekat. Izabrane su neke od najboljih pesama iz prošlosti, aranžmanski su doterane, tekstovi su ponovo napisani, te su angažovani vrhunski muzičari da bi se sve to sprovelo u delo. Gitare i bas gitaru odsvirao je Jake O’Bayne, a bubanj Vojin Ratković. Poslove oko snimanja, miksa i masteringa obavio je Ivan Ilić Ćili. I tako je rođen album “Stories from a Fallen World”, izdat prvog maja 2015.

Koncertna promocija albuma, pod imenom STORYTELLING, predstavlja uvod u evropsku turneju, planiranu za 2017. godinu.

http://www.carnival-of-flesh.com/

Komentari