Prvi GRUVLEND FESTIVAL

Zemlja Gruva 9. maja od 20 časova u Domu omladine Beograda otvara vrata svoje izdavačke etikete Gruvlend u okviru prvog Gruvlend festivala.
Gruvlend je studio, izdavačka kuća i platforma za produkciju i promociju muzike koju su osnovali članovi benda Zemlja Gruva kada i sam bend, pre 4 godine. Misija Gruvlenda je da pruži  podršku domaćim i neafirmisanim autorima, da ih stimuliše, afirmiše, edukuje i podrži u širenju kvalitetne muzičke scene u Srbiji, bez obzira na žanrove u kojima oni stvaraju.

           
Festival Gruvlend će predstaviti autore  čije će se pesme naći na istoimenoj net etiketi. Veoma zanimljiva je šarenolikost muzičkih žanrova autora koje Gruvlend predstavlja, a koji se kreću od šlagera, preko regea, dancehalla, rock’n’rolla, elektro, hip hopa do r’n’b-a.

Neki od autora su poznati beogradskoj publici kao Hornsman Coyote, BegeFank, Marko CYA, Srđan Marković , dok će zanimljive muzičke pojave kao Luke Black, Tommy T, Prašine, Dema Beograd tek čuti.

Do samog festivala, publika može da posluša singlove Duh Paranoje beogradskog benda Prašine, Ti i ja autora Srđana Markovića, koji su objavljeni 2013, zatim najsvežiji i iznenađujuće zapažen singl DGENERATION za mladog i talentovanog Luke Blacka koji nedavno objavljen, i singl Sweet Music u saradnji Hornsman Coyote/ MC Milovan / Tommy T, koji će biti objavljen krajem aprila. Singlovi će biti dostupni i na muzičkim servisima kao što su iTunes, Deezer, Spotify, Beatport itd.

Pre nastupa izvođača, zainteresovani mogu da pogledaju video o autorima, u produkciji Gruvlenda i theNO filma. Video je urađen u formi intervjua, gde svaki autor govori o svom projektu, o načinu stvaranja muzike, o tome šta je muzika i koji bi uticaj kao autor voleo da ostvari. Cilj videa je da predstavi autore, i naglasi raznovrsnost pristupa i poimanja muzike. Do samog festivala, delove intervjua možete pogledati na Gruvlendovom YouTube kanalu Gruvlend predstavlja.

Više o Gruvlendu
Facebook stranica
YouTube

Komentari