PHONART veče

Sainkho Namchylak / Svetlana Spajić / Mia Zabelka
Tuva / Srbija / Austrija
Ovaj koncert je deo “Phonart”-a i  ostvaren  je uz pomoć  EU Culture Programe 2007-2013, Sekratarijata za kulturu Grada Beograda i Ministarstva kulture republike Srbije.
Ove tri dame će u okviru Ring Ring doprinosa Phonart projektu nastupiti u različitim kombinacijama, potpuno otvoreno istražujući i sarađujući.
 
Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

Za Sainkho Namchylak ovo će biti drugačiji nastup na festivalu i prilika da sarađuje sa najpoznatijom tradicionalnom umetnicom iz Srbije Svetlanom Spajić. Svetlana je već, u različitim postavama nastupala na festivalu  i za nju ovo je novi izazov, pre nego se zaputi u Mancester gde učestvuje kao glumica i pevačica u novoj pozorišnoj produkciji Roberta Wilsona “The Life and Death of Marina Abramovic”. Zabelka je razvila jedinstveni muzički jezik zasnovan na dekonstrukciji i rekonstrukciji zvučnih granica violine, proširujući mogućnost instrumenta korišćenjem elektronskih efekata i inovativnih izvođačkih metoda. Violina, glas i njeno telo preobražavaju se u zvučna tela koja su u isto vreme i organska i divlja, kreštava, lirska, složena i eksplozivna.

Komentari