Obeležavanje Međunarodnog dana mladih: MALA ŠKOLA ROKENROLA

Dom omladine Beograda i Mala škola rokenrola koncertom srednjoškolskih bendova obeležavaju Međunarodni dan mladih. Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007.

Ovaj dan je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice. Omladinske organizacije i aktivisti širom sveta obelažavaju ga kulturnim manifestacijama, sportskim takmičenjima, koncertima, radionicama i predavanjima.

Mala škola rokenrola je najmasovnija i najpopularnija muzička radionica u Srbiji i prva škola rokenrola na teritoriji ex-YU!

Osnovana je februara 2011. godine od strane NVO Lenon. Do sada je radionice Male škole rokenrola pohađalo preko 1200 mladih sa područja Beograda i cele Srbije. Škola permanentno utiče na podsticanje i realizaciju talenta za bavljenje muzikom kod mladih, kao i značaju rokenrola i rok kulture za razvoj ličnosti i poboljšanje kulturne slike.

Osnovan je veliki broj bendova koji čine bazu za buduću rokenrol scenu Srbije i regiona. Bendovi i solo izvođači učestvoali su na velikom broju muzičkih festivala mladih i na njima su osvojili brojne nagrade. Samo na Savskovenačkom Urban Festu (SVURF), najvećem festivalu kulture mladih u Beogradu, polaznici Male škole rokenrola osvojili su 2011. i 2012. godine preko 30 nagrada.

Mala škole rokenrola, pored pomenutih festivala, imala je mnogobrojne javne nastue na raznim kulturnim manifestacijama. Pomenućemo neke: Kulturno leto na Avali, Ulica otvorenog srca, Koncert povodom svetskog dana muzike u Kući Kralja Petra I, Otvaranje fontane 25. maj, Novogodišnji koncerti u DKC Majdan, Zvezdarijada… Takođe, Mala škola rokenrola gostovala je na svim značajnim televizijama i to više puta.

Više informacija o Maloj školi rokenrola možete saznati na oficijelnoj internet stranici: http://www.malaskolarokenrola.com/ i facebook stranici https://sr-rs.facebook.com/pages/Mala-%C5%A0kola-Rokenrola/156447954428751
 

U nastavku pogledajte snimke sa nekoliko najnovijih TV nastupa.
RTS

TV Pink

Studio B

 

Komentari