Multimedijalni program YELLO

Legendarna švajcarska elektronska grupa “Yello” predstaviće se svojim virtualnim koncertom beogradskoj publici 27. maja u Velikoj sali Doma omladine u okviru segmenta BDW DIZAJNIGHTS, muzičkog dela Beogradske nedelje dizajna.

Grupa koju čine Diter Majer i Boris Blank osnovana je sedamdesetih godina, a postala je poznata u svetu zahvaljujući hitovima “The Race” i “Oh Yeah”. Brojne numere ove grupe mogu da se čuju u različitim televizijskim programima, reklamama i filmovima. Zvuk se uglavnom odlikuje neobičnim muzičkim uzorcima, a najviše se oslanjanja na ritam i specifičan glas Dietera Majera. Virtuelni koncert koji nas očekuje je spektakularna poslednja reč HD tehnologije zvuka i slike, podržan live vokalima Heidi Happy, najbolje pevačice sa kojom je ”Yello” ikada sarađivao po rečima Ditera Majera, kao i live performansom Majera i Blanka.

Planirano je da BDW DIZAJNIGHTS preraste u svetski klupski festival “dizajnerske” muzike koji će se redovno održavati za vreme trajanja Beogradske nedelje dizajna poslednje nedelje maja sa koncertima koji počinju u 22 h i odabranim DJ afterparty programom do ranih jutarnjih sati. Ulaznice za sve koncerte već sada mogu da se kupe na sajtu www.eventim.rs i na svim uobičajenim mestima prodaje. Kako se karte pre svega rezervišu za delegate međunarodne konferencije BND-a, predlažemo što raniju kupovinu ograničenog broja u slobodnoj prodaji!

 

Komentari