METROPOLIS JAZZ FEST

Najbolji srpski džez sastavi novije generacije, pod etiketom Metropolis Jazz, nastupaju na dvodnevnoj beogradskoj džez manifestaciji “METROPOLIS JAZZ FEST” gramophoned by Lenco 9. i 10. februara od 20 časova u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), u organizaciji  Metropolis Music.

Metropolis Music, izdavačka kuća koja već skoro četvrt veka širi prostor za domaće autore, 2016. godine otvorila je svoju džez etiketu kako bi posvetila više prostora džez zvuku. Tokom prethodne dve godine izdato je više od deset džez albuma, koji predstavljaju najjače autore na domaćoj sceni.

U želji da dodatno promoviše domaću džez scenu i ponudi publici kvalitetan kulturni program, Metropolis Music je odlučio da druge nedelje februara organizuje festival najzanimljivijih autora i bendova koji su izdali albume prethodnih godina za Metropolis Jazz, podetiketu Metropolis Music, sa idejom da to postane tradicionalna manifestacija.

U dva dana Festivala nastupaju Uglješa Novaković Quintet, Sanja Marković, Schime Trio + Two, Fish in Oil, Drama Organ Trio, Hashima, Konzilium i Eyot.

Ulaznice za festival su u prodaji na blagajni DOB-a, svim prodajnim mestima Eventima i u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21). Cena pojedinačne ulaznice je 900 dinara, a kompleta ulaznica za oba dana 1.500 dinara.

Sve informacije o učesnicima Metropolis Jazz Festa možete da vidite na https://www.metropolismusic.rs/jazz-fest

Komentari