METROPOLIS JAZZ FEST 2019. METROPOLIS JAZZ FEST 2019.

Drugi Metropolis Jazz Fest je pred nama! Na dvodnevnoj manifestaciji, 7. i 8. marta u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis, nastupiće preko trideset vrhunskih domaćih umetnika, okupljenih u pet sastava. Sa ekskluzivcima kuće i najvećim talentima proslavićemo zvezdane trenutke u istoriji srpskog džeza: dobrodošli na Metropolis Jazz Fest 2019!

 

U četvrtak 7. marta od 20 sati, u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda svoja aktuelna izdanja, objavljena tokom prošle godine za etiketu Metropolis Jazz, predstavljaju sastavi Fish In Oil i Nikolov-Ivanović Undectet. Veče otvaraju mladi talenti The Ikigai Collective, a zatvara kvintet Metropolis Jazz All-Stars, ekskluzivno sastavljen za ovu priliku od lidera sastava koji svoje albume objavljuju za Metropolis Jazz.

Cena karata je 800 dinara i mogu se nabaviti na blagajni DOB-a, u Muzičkoj kući Metropolis i na svim prodajnim mestima tickets.rs (ex-EVENTIM).

 

The Ikigai Collective udružuje nove snage na sceni, četvoricu studenata na odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu. Članovi kolektiva su: Stevan Milijanović (klavijature), Denis Nikičić (gitara), David Gegić (bas) i Aleksa Milijanović (bubnjevi).

 

Nikolov-Ivanović Undectet spojio je kreativne ideje Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića u ambicioznom projektu Artistry In Broken Rhythm, okupivši 11 muzičara iz Srbije i inostranstva. U postavi su: Luka Ignjatović (alt-saksofon), Kristijan Mlačak (tenor-saksofon), Đorđe Kujundžić (bariton-saksofon), Marko Đorđević (truba), Teodor Blagojević (horna), Vladimir Vereš (trombon, Nemačka), Miloš Budimirov (tuba), Marko Živadinović (harmonika, Austrija), Vladimir Nikolov (klavir, Makedonija), Mihail Ivanov (bas, Bugarska) i Srđan Ivanović (bubnjevi, Francuska). Album Artistry In Broken Rhythm (Metropolis Jazz), kritika je ocenila remek-delom savremenog džeza.

 

Fish in Oil, kultni beogradski kvintet, nudi fantastični spoj džeza, bluza, surfa, panka i slobodne forme. Na drugom izdanju Metropolis Jazz Festa nastupaju posle trijumfa na 34. Beogradskom džez festivalu u društvu legendarnog američkog gitariste Marka Riboa. Bend u sastavu Bratislav Radovanović (gitara), Dušan Petrović (saksofoni), Branislav Radojković (bas), Tom Feđa Franklin (bubnjevi) i Veljko Nikolić Papa Nik (udaraljke) dosad je objavio četiri albuma, među kojima poslednja dva, 3 ključa i Sve će biti u najboljem redu, za Metropolis Jazz. Pred festival izlazi i DVD izdanje sa snimkom koncertne promocije albuma 3 Ključa u Domu omladine 2016. godine.

 

Šlag na torti prve večeri biće nastup Metropolis Jazz All-Stars – kvinteta sastavljenog od lidera/članova sastava koji su albume objavili za Metropolis Jazz. U ovom ansamblu predstaviće se: Uglješa Novaković (alt-saksofon, Uglješa Novaković Quintet), Igor Mišković (gitara, Hashima), Aleksandar Grujić (klavijature), Boris Šainović (bas, Schime Trio) i Aleksandar Cvetković Drama (Drama Organ Trio). Program će uključiti autorske numere svakoga ponaosob, na taj način i predstavljajući veliku retrospektivu dosadašnjih izdanja na etiketi, kao i sjajno svetlo na kreativna stremljenja novog srpskog džez talasa. Jedinstvena prilika koja se ne sme propustiti!

 

Festival se nastavlja u petak 8. marta od 20 sati u Muzičkoj kući Metropolis. Nakon predstavljanja Metropolis Jazz portala i promocije novih izdanja na etiketi, održaće se koncertni nastup vokalnog kvarteta MING i njihovog pratećeg benda. Sastav mladih umetnika, studenata FMU u Beogradu, za samo nekoliko meseci postojanja stekao je izuzetno interesovanje publike u Beogradu, a nastupali su već i izvan zemlje. Ulaz je slobodan. Rezervacije mesta na 063/237-020.

 

Metropolis Jazz Fest 2019 prati i prodajna akcija na sva džez izdanja od 7. do 11. marta u Muzičkoj kući Metropolis kao i na našem online shop-u: https://www.metropolismusic.rs/shop

Komentari