Koncertna promocija debi albuma benda Dingospo Dali

Alternativni rok sastav Dingospo Dali svoj debitantski album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” koncertno će promovisati 30. novembra (20:00) u Klubu Doma omladine Beograda, uz besplatan ulaz za posetioce. “Najveći razlog ovog okupljanja je izdavanje našeg albuma prvenca, što je značajan trenutak za nas. Zajedno sa novim gitaristom Markom Mićanovićem izvešćemo po prvi put svih 12 pesama sa albuma. Drugi razlog je i taj što nismo svirali u Beogradu godinu dana, pa eto prilike i da nas oni koji su se uželeli ponovo čuju uživo”, poručuje Dingospo Dali.

Posebnost koncertne promocije, uz slobodan ulaz, biće prilika da posetioci prvi kupe po promotivnoj ceni od 300 dinara CD “Sve dok mislim da je ovo drugi svet”, koji će zvanično tog dana objaviti promoterska kuća Long Play. CD će se potom naći po većoj ceni u redovnoj prodaji od 4. decembra, a biće dostupan i preko iTunes, Deezer i Spotify.

Dingospo Dali je postao zapažen pobedom na prvom televizijskom festivalu demo bendova BUNT ROK FESTIVAL 2015, a sad je stigao i do debi albuma “Sve dok mislim da je ovo drugi svet”, na kome se nalazi 12 pesama prožetih mladalačkim emocijama, strahovima i željama. Dingospo Dali na autentičan način spaja gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću, što se već moglo čuti u singlovima “Sa krova”, “Ona”, “Ne pitaj se” i “Pelin”.

Pevačica Sandra Grubić, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović, ističu da na albumu “svaka pesma ima posebnu tematiku, neke su malo progresivnije, neke su blaže, ima dosta različitih boja, tonova, melodija”.
“Svi se u bendu dosta razlikujemo, pa se u određenim pesmama može osetiti taj haos u sudaru energija. Na prvo slušanje može biti vrlo neobično i haotično, pa je savet da se posvetite albumu kod kuće dok ste sami, ili na slušalicama u prevozu ili kolima kako bi se uhvatila suština. To je neki šturi putokaz za album, a pesme će već same sve reći”, kaže Sandra Grubić.

Komentari