KONCERTI NA ZIDIĆU: LORNA WING

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

Lorna Wing će se dopasti onima koji vole da čuju dobar chill ili down-tempo zvuk, ali i ljubiteljima ležernih swing i funky-dub ritmova. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti.

Tekstovi, naizgled lagani, uprkos izrazitoj melodičnosti, nose sa sobom breme univerzalne realnosti koja se može odnositi na bilo koje vreme ili mesto. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Waits i dr.

Osnivači benda, Ivanka (vokal) i Čeda (gitara i vokal) su, kao akustični dvojac, otpočeli sa stvaranjem prvih autorskih pesama Lorne Wing, da bi im se vremenom priključili ostali članovi. Danas, pored vokala i gitare, zvučni prostor najčešće popunjavaju bubanj, bas, violončelo i klavijatura.

Bend čine: Ivanka Simić (vokal/flauta), Čedomir Stanojević (gitara/vokal), Jovan Arsenov (bas gitara), Predrag Marić (bubnjevi), Saša Ristić (gitara), Nemanja Marković (violončelo), Nevena Milenković (violončelo) i Hana Parausić (klavijatura).

Na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni ovaj bend još uvek traži svoje mesto, pa se do sada predstavio publici kako na više samostalnih koncerata u Srbiji, tako i na nekoliko domaćih i regionalnih festivala kao što su Balkan Unplugged Acoustic Rock Fest (BUARF) u Tuzli, Vračar Rocks u Kulturnom centru Božidarac, Misija Beograd u DOBu, Festival Autorskih Bendova (FAB) u Akademiji 28, Tradicionalno Akustičko Kompozitorsko Takmičenje (TAKT fest) u Novom Sadu i Tvoj Zvuk2 u Centru za kulturu Božidarac.

Tekstovi su podjednako pisani na srpskom i na engleskom jeziku što se, nakon dugotrajne dileme, izdvojilo kao najbolje rešenje pitanja odabira jezika. Lorna Wing ostavlja prostor za varijacije – može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere.

 

PROČITAJTE INTERVJU SA ČEDOMIROM STANOJEVIĆEM, PEVAČEM I GITARISTOM BENDA “LORNA WING”.

 

     


PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

********************************

KONCERTI NA ZIDIĆU

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda će koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, organizovati i tokom septembra, svakog petka i subote od 20 časova.

Do sada održani koncerti izazvali su izuzetno interesovanje publike, ali i bendova koji su nas kontaktirali sa željom da se uključe u program, te medija koji su sa velikom pažnjom ispratili sve koncerte „na zidiću“. Dom omladine Beograda, pokrenuo je mini letnju scenu na Platou Milana Mladenovića polovinom juna meseca, a koncerti su održavani svakog petka. Sa željom da ovu programsku liniju proširimo i izađemo u susret interesovanju javnosti, od avgusta „na zidiću“ koncerte organizujemo i subotom, a tako će biti sve do kraja leta – 21. septembra.

U slučaju kiše, svi koncerti biće održani u Holu Doma omladine Beograda.

Komentari