KONCERTI NA ZIDIĆU: KRIŠKE

Iako postoje preko tri godine, bend Kriške nije lako svrstati ni u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut roka, no vejva i noise scene andergraund bendova. Članovi benda su se okupili oko zajedničkog shvatanja muzike i originalnog zvuka koji se retko, ako i uopšte, može čuti na domaćoj sceni. 

Do sada su odsvirali značajan broj samostalnih koncerata i učestvovali na brojnim festivalima i grupnim svirkama u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj, gde je reakcija publike bila više nego pozitivna. Prolazeći kroz mnoge faze u istom sastavu, Kriške istražuju granice žanrova i stilova, i često ih prevazilaze inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.

Album koji je nedavno izdao Odličan Hrčak snimljen je u analognom studiju Kramasonik u Zagrebu gde su Kriške pokušale da pruže publici dobro prepoznatljiv zvuk koga dugo nije bilo kod nas. Kroz snimanje albuma otisnuli su se u eksperimentisanje i dobili zvuk i energiju koja se razlikuje od onoga što se može čuti na njihovim koncertima. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu ali i jedno i drugo predstavlja neponovljiv doživljaj za slušaoca koji je spreman na nove stvari. Album ima deset pesama i za singl Penicilin urađen je spot u saradnji sa poznatim režiserom Milošem Tomićem. Na koncertima se publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrdjuje svoju kreativnost i upornost u radu. Kriške su osveženje koje ćemo još dosta vremena gledati kako redefinišu svoj zvuk i nastavljaju sa istraživanjem novih pravaca kao i širenjem sopstvenog kreativnog spektra.

PROČITAJTE INTERVJU SA DAMJANOM BABIĆEM IZ BENDA KRIŠKE.

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

********************************

KONCERTI NA ZIDIĆU

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda će koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, organizovati i tokom septembra, svakog petka i subote od 20 časova.

Do sada održani koncerti izazvali su izuzetno interesovanje publike, ali i bendova koji su nas kontaktirali sa željom da se uključe u program, te medija koji su sa velikom pažnjom ispratili sve koncerte „na zidiću“. Dom omladine Beograda, pokrenuo je mini letnju scenu na Platou Milana Mladenovića polovinom juna meseca, a koncerti su održavani svakog petka. Sa željom da ovu programsku liniju proširimo i izađemo u susret interesovanju javnosti, od avgusta „na zidiću“ koncerte organizujemo i subotom, a tako će biti sve do 21. septembra.

U slučaju kiše, svi koncerti biće održani u Holu Doma omladine Beograda.

 

 


Komentari