KONCERTI NA ZIDIĆU: AB RE

AB RE je osnovan 2000. godine i sa minimalnim promenama u sastavu svira do danas. Muzički izraz je mešavina različitih stilova i uticaja a kritičari bend svrstavaju u širokom dijapazonu pravaca, od rocka, preko jazz-a pa sve do world music scene, gde objektivno najviše i pripada. Jedna od zanimljivih odrednica glasi: “Teatarski jazz sa primesama balkanskih folk motiva”.

 

Značajniji nastupi i projekti:
2005. godine Festival Refract 04, Požarevac,
2005. godine F.A.C.E. – festival, Beograd i Novi Sad,
2005. godine Umbria Jazz Festival, u Novom Sadu.  
2006. godine EXIT 06-festival, Roots and Flowers Stage, Novi Sad,
2007. godine OKUP Caravane No4 Festival, Strazbur, Francuska,
2008. godine Live @ TV Metropolis, Beograd,
2009. godine Live muzika za lutkarsko pozoriste za decu, UK Vuk u Beogradu,
2011. godine Live muzika za pozorišnu predstavu „Prosjačka opera“ po tekstu Vaclava Havela, u režiji Predraga Ejdusa na Sterijinom pozorju i na sceni Bojan Stupica JDP-a i 2012. godine muzika za pozorišnu predstavu „Brod ljubavi“ po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Predraga Ejdusa, premijerno prikazana u Yveydara teatru a tokom pozorišne sezone 2012/2013 na redovnom repertoaru u UK Vuk u Beogradu.

 

PROČITAJTE INTERVJU SA ČLANOVIMA BENDA AB RE.

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

********************************

KONCERTI NA ZIDIĆU

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda će koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, organizovati i tokom septembra, svakog petka i subote od 20 časova.

Do sada održani koncerti izazvali su izuzetno interesovanje publike, ali i bendova koji su nas kontaktirali sa željom da se uključe u program, te medija koji su sa velikom pažnjom ispratili sve koncerte „na zidiću“. Dom omladine Beograda, pokrenuo je mini letnju scenu na Platou Milana Mladenovića polovinom juna meseca, a koncerti su održavani svakog petka. Sa željom da ovu programsku liniju proširimo i izađemo u susret interesovanju javnosti, od avgusta „na zidiću“ koncerte organizujemo i subotom, a tako će biti sve do kraja leta – 21. septembra.

U slučaju kiše, svi koncerti biće održani u Holu Doma omladine Beograda.

Komentari