Koncert: ZONA B

Grupa Zona B nastala je 1988. godine. Države iz koje je potekla više nema, ali njeni članovi i dalje uspešno sviraju, puni elana i emocija koje blues sa sobom neminovno nosi. Ove godine rešili su da obeleže dve i po decenije postojanja, rezimiraju dosadašnju karijeru i održe što više dobrih koncerata. 

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 dinara.

Duda Bezuha: „Za sve ove godine snimili smo sedam albuma. Prva dva su bila na pločama, zbog čega smo veoma srećni – snimili smo pomalo zaboravljene ploče, s toplinom koju nemaju savremeni nosači zvuka. Kroz bend su prošli mnogi muzičari, kao članovi ili gosti (Zoran Božinović, Tomislav Rakijaš, Jovan Savić, Ljubomir Đorđević…), a stalni članovi su Zdenko Kolar, Dušan Ristić, Dragan Stojanović, Petar Zarija i ja. S nama su sarađivali i mnogi muzičari kojima blues i nije uža specijalnost. Za dve i po decenije, Zona B imala je stotine nastupa, mnogo snimanja, bilo je i humanitarnih koncerata… Da je ovaj žanr privlačan produkcijskim kućama i menadžerima, možda bi moglo i više da se odsvira, ali to i nije muzika za široke mase. Ponosimo se snimcima naših nastupa uživo. Na koncertu u okviru Jazz festivala 1991. s nama je nastupio i čuveni Buddy Guy.”

Snimili su novi CD „Joker“ sa četrnaest autorskih pesama. Muzički izraz  je vrlo svež i originalan i malo pomeren u odnosu na klasičan blues. Sve pesme su na engleskom jeziku. Zona B je snimila album “Joker”  na stari dobar način – sve uživo i svi članovi grupe zajedno.  Tako postižu najbolju emociju, jer jedan drugog inspirišu i svirka dobija nepredvidive momente. Uvek ostavljaju mesta za improvizaciju, pa se mnogo toga desi u trenutku… Sviračko i pevačko umeće tada dolazi do izražaja, za razliku od ove nove muzike, gde često dobri programeri ne znaju da sviraju. Snimili su i pesmu posvećenu teniseru Novaku Đokoviću, u čast svemu što je uradio za sve nas. Posvetili su mu jedan blues, veseo i optimističan, bez ikakvih skrivenih namera i želje da koriste taj veliki brend. Zato se u pesmi koristi samo Noletov nadimak Joker, pa ko zna – zna…

Komentari